Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport forsvarede sine mesterskabsføringer

DM Rally 
04/06/14 

Det blev ikke blot til divisionssejre for begge mandskaber, da Suzuki Motorsport stillede til start i årets Ecoteck Rally Himmerland. Såvel Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Dianalund/Ringsted) som Kasper Nyman/Dan Johannsen (Vejen/Vejen) fik også udbygget deres DM-føringer i deres respektive mesterskabsdivisioner.
 

I Tunet National vandt Kenneth Madsen/Henrik Dernoff divisionen med et forspring på mere end et minut til nærmeste forfølgere – en langt klarere sejr end den, de opnåede i forrige DM-afdeling, hvor der skulle kæmpes til allersidste hastighedsprøve.

”Vi manglede virkelig Benny Pedersen at konkurrere med denne her gang, og vi ser frem til, at han snart kommer i feltet igen,” siger Kenneth Madsen, som havde et stort set problemfrit rally.

”Den eneste udfordring, som vi oplevede, var, da vi ramte en halvstor sten på Lindum Skov-prøven. Den var blevet kørt ud på vejen og lå midt i det hele efter en top, så vi kunne ikke undgå at ramme den. Det bukkede forbroen og andre ting i undervognen, men det hele holdt, selv om bilen var lidt spændende at køre med bagefter. Den reagerede ikke helt, som den skulle.”


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff tog årets anden sejr

Sejren gav en ny portion maksimumpoint på kontoen og dermed en udbygning af mesterskabsføringen for mandskabet i den hurtige Suzuki Swift Maxi 2000.

”Vi har godt dobbelt så mange point som de andre,” siger Kenneth Madsen. ”Vi har slået et lille hul, men hvis man udgår næste gang, så er de andre oppe og puste os i nakken igen.”

En udbygget føring kunne Kasper Nyman/Dan Johannsen også notere sig i Standard National efter en divisionssejr i Ecoteck Rally Himmerland.

”Vi stod lige med Ole Jensen inden løbet, og nu har vi et lille forspring på seks point,” fortæller Kasper Nyman.


Kasper Nyman og Dan Johannsen er nu alene i front for Standard National

”Vi startede ud med at have en kamp med Ole Jensen fra den større klasse. Vi førte vist med 4,8 sekunder ved pausen, men så trak vi stille og roligt fra ham i løbet af eftermiddagen.”

Det var første gang nogensinde, at Kasper Nyman skulle deltage i et DM-rally i Nordjylland, så alle prøver var nye for ham. Specielt en af dem drillede ham.

”Hver gang, vi kørte på Nysumbanen, slog Ole Jensen os. Det var slet ikke min prøve,” siger Kasper Nyman. ”Vi vandt også powerstagen og fik de tre ekstra point. Det var generelt en god dag. Bilen kørte godt, og der var ikke nogen fejl.”

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
  • Dan Johannsen
  • Henrik Dernoff
  • Kasper Nyman Andersen
  • Kenneth Madsen
  • Hobro
  • 31/05/14 - Hobro - DM Rally
  •