12 Hours

Scangrip Racing på podiet i 12H Zandvoort

12 Hours
04/06/14

Det danske team Scangrip Racing fik en flot 2. plads i D1 klassen i 12H Zandvoort.
Teamet havde til løbet allieret sig med det hollandske racerteam Cor Euser Racing, som i dette løb stillede bil og service team til rådighed for Scangrip Racing. Niels Borum, som ejer det danske team, har haft løbende kontakt til Cor Euser lige siden de mødtes første gang til Dubai 24H i 2008, og kontakten blev så 6 år senere til et egentligt samarbejde i forbindelse med det hollandske 12 timers løb.

Kørerne var ud over Niels Borum fra New Zealand (Maurice O’Reilley) og Tyskland (Dirk Schultz) og selv om bilen kvalificerede sig som sidst i klassen, lykkedes det Scangrip Racing, gennem en succesfuld pitstop- og tankningsstrategi at køre sig op på 1. pladsen ca. 9 timer inde i løbet, og havde på det tidspunkt et fornuftigt forspring fra nr. 2 i klassen.

Mens Scangrip Racing lå nr. 1 i klassen….
(Foto: 24Hseries.com)

Desværre fik Scangrip Racings BMW 120d kort tid derefter problemer med brændstofs-tilførslen, og et langt pitstop til reparation af dette, fik bilen til at falde til 2. pladsen, som blev det endelige resultat af løbet for det danske team.

Løbet var ikke uden dramatik, med en del Code 60 perioder, grundet uheld på banen, herunder et mere alvorligt af slagsen, hvor flere kørere kom på hospitalet, dog efter de officielle meddelelser uden at disse får udsigt til varige men.

Næste løb for Scangrip Racing er 24 timers løbet på Nürburgring, om godt 2 uger, efterhånden en klassiker for teamet, da det er tredje år i træk Scangrip Racing deltager i dette løb. Der er tilmeldt mere end 175 biler til løbet, og til løbet får Niels Borum og Maurice O’Reilley selskab af Michael Eden, også fra New Zealand, og teamet skal køre i deres BMW M3, i V5 klassen.