Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

Forrygende race ved 2. afdeling af DM på Padborg Park

Road Racing 
03/06/14 

med deltagelse af Steven og Simon Tirsgaard
Teamets 2 kørere Steven og Simon Tirsgaard deltog på Padborg Park under afvikling af løb 3 og 4 i Road Racing.
 

Steven udgik i lørdagens løb efter et sammenstød i opløbssvinget, mens han sikkert vandt søndagens løb på sin Kawasaki ZX600 R, og kørte den hurtigste tid, der er kørt på banen i Supersport klassen med tiden 1:00.492. Simon kørte sin BMW S 1000RR Superstock racer og indtog placeringen som nr. 2 i begge løb henholdsvis lørdag og søndag i Super Bike klassen.


Simon Tirsgaard
(Foto: Kimersfoto.dk)

Tidtagningen resulterede i pole til Steven Tirsgaard ved begge løb, mens Simon Tirsgaard startede fra en placering som nr. 2 begge dage.

I det første løb lørdag skilte 4 kørere med Steven Tirsgaard, John Høj, Rene Prang og Frans Jakobsen hurtigt ud, hvorefter kørerne skiftedes til at være i spidsen til stor glæde for tilskuerne. Men på 11. omgang var der en meget sen bremseduel og indkørsel til opløbssvinget mellem Steven Tirsgaard og John Høj, men det endte med en sammenkørsel, og begge kørere endte ude i sandet for enden af langsiden, hvorefter løbet sluttede for deres vedkommende med blå mærker og klargøring af cyklerne til søndagens løb. Frans Jakobsen kørte over målstregen som vinder med Rene Prang lige efter. Et rigtig godt race, men uden point på kontoen til Steven Tirsgaard.

Søndagens løb startede med Steven som 2er ind i det første sving, men det ændrede sig hurtig allerede ved svinget lige efter målstregen med Steven i front, hvorefter han trak fra og krydsede målstregen med et forspring på 3 sekunder ned til Rene Prang, der igen havde 12 sekunder ned til Frans Jakobsen på 3. pladsen lidt foran John Høj. Løbet blev hverken så spændende og dramatisk som lørdagens race.

Simon Tirsgaard 2 løb henholdsvis lørdag og søndag forløb næsten identisk med 2 dårlige starter, hvor han fra sin placering som nr. 2 dumpede ned på 5 – 6. pladsen. Derefter måtte han kæmpe sig op gennem feltet inden han kunne sætte jagten ind på den førende Jan Jespersen i front, og ved lørdagens løb sluttede Simon 5 sekunder efter ved det ternede flag.


Steven Tirsgaard
(Foto: Kimersfoto.dk)

I søndagens løb kom Simon hurtigere op på 2. pladsen efter Jan Jespersen, og indledte kampen for at komme op til den førende Jan Jespersen, men han kom aldrig helt frem, og sluttede 2 sekunder efter den førende på 2. pladsen. Der blev kørt meget hurtigt under søndagens løb, der blev afviklet hele 10 sekunder hurtigere end lørdagens løb. Det bliver spændende når Simon kommer med helt fra starten af løbet. I begge løbene endte Ulrik Døssing Nielsen på 3. pladsen.

Stillingen i Super Bike klassen:
1. Jan Jespersen 100 point
2. Simon Tirsgaard 80 point
3. Ulrik Døssing Nielsen 64 point

Supersport 600 klassen:
1. Rene Prang 85 point
2. Steven Tirsgaard 66 point
3. Martin Simonsen 50 point

Det bliver svært at avancere til 1. pladsen for begge kørere, idet der kun er 2 løb tilbage på Mantorp Park i Sverige henholdsvis den 27. og 29. juni. I år er der 6 løb i DM serien, hvor det er meget dyrt at miste et af løbene savne pointene. Nu må vi se til løbene i Sverige, da der ofte er norske og svenske kørere som deltagere, hvorefter der nemt kan rokeres rundt på placeringerne, idet kan presse sig ind mellem de danske kørere.

Nu ser vi fremad til løbene på Mantorp Park.

Tirsgaard Racing


Læs mere om:
  • Simon Tirsgaard
  • Steven Tirsgaard
  • Padborg Park
  • 01/06/14 - Padborg Park - Road Racing - DM
  •