Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Motorsportsbrødre med god fart på Ring Djursland

1600 Challenge 
03/06/14 

De to motorsports-brødre, Ole & Steffen Petersen fra Bredebro, var i denne weekend begge mødt til start på den kuperede bane på Ring Djursland.
 

Steffen har fra første gang han har været der, elsket den noget specielle bane mens andre frygter den - derfor var der med stor spænding at vi i denne weekend for første gang skulle have Ole ud og køre på den, og som den eneste bane af alle dem vi kører på, kan man ikke træne ugerne i forvejen på den som andre steder.

Her er der kun i weekenden hvor man får 20 min træning, der efter 20 min tidtagning og så 2 heat af hver 15 min.

Så der var ikke ret meget tid til at finde sig til rette med så speciel en bane.


Ole og Steffen Petersen

I træning lørdag var Steffen hurtigst af alle og Ole havde hurtigt fundet sig til rette, så han blev 4.

Søndag morgen fandt tidtagningen sted, og der satte Steffen den bedste tid ( 1 i tidskørsel ).

Ole blev 3 i tidskørsel. Der skal det dog siges til Ole forsvar, at han havde 50 Kg succes-ballast oven i sin normalle vægt, pga. sin flotte præstation på Jyllandsringen for 4 uger siden, hvor Steffen ikke var med, og derfor ikke har nogen ekstra vægt med.

1. heat skulle Steffen så starte 1 og Ole starte 3. For Steffens vedkommende skulle han bare forsætte på samme måde, med sin gode fart. Ole - ham lavede vi en anden strategi på omkring dæk. Så vi vidste at han de første 5-6 omgange ville være lidt langsommere, hvorefter han ville blive hurtigere og hurtigere. Til gengæld ville vores bremser og dæk ikke blive så hurtigt varme og derved holde bedre igennem heatet, netop fordi de 50 kg gjorde at bremserne havde det hårdt.

Steffen stak af med det samme. Ole fik en okay start, men allerede på anden omgang kom han og pressede på som var 4 - det vidste vi godt, så Ole lod ham passere og kørte forsat som aftalt. Derved var han, da der var størst afstand fra foran-kørende til Ole, 7 sekunder efter. Men så virkede dækkende og Ole trak voldsom ind på den foran-kørende. Da de havde kørt 12 omgange, var der under 2 sekunder mellem dem. Men da var der en kører som havde tabt alt kølervæsken i et sving, så da Ole skulle bremse ned, røg han lige ud i sandet - så var løbet slut for ham.

Steffen vandt heat et med 4 sekunder. Samtidigt satte han ny bane rekord på 59.672 sekund

2 Heat skulle Steffen starte 8, fordi resultatet fra første heat blev byttet rundt, så 8 starter 1 og 1 starter 8 osv, hvorimod Ole skulle starte 18 - så han var rigtig træt af at han skulle starte helt dernede.

Starten gik og Ole ville køre ind i mellem to foran-kørende, men det ville de ikke have, så de spærrede total. Ole røg helt tilbage på en 21 plads - derfra var der lang vej op. Steffen kørte 3 omgange, og så lå han på første pladsen igen - og var bare kørt. Ole måtte kæmpe noget mere, men Ole kørte verdensklasse, så ved målstregen, efter 16 omgange, var han på 5 pladsen. Steffen vandt med 12 sekunder til nr. 2

Steffen gjorde med andre ord fuldthus fra start til slut. Var hurtigst, vandt det hele og satte ny banerekord. Ole fik vist, at selv om han skulle overhale op til flere i hver omgang, så kunne han alligevel sætte 3. hurtigste tid i sidste heat. Så han havde også fundet farten.

Næste løb er om 4 uger på Padborg Park d. 29/30-6.
Vi glæder os vildt til igen at kunne give gas og vise vores Sponsor lidt ræs.

Dan Petersen
Hovedvejens Autocenter


Læs mere om:
  • Ole Petersen
  • Steffen Petersen
  • Ring Djursland
  • 01/06/14 - Ring Djursland - 1600 Challenge
  •