Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Marco Wittmann vandt suverænt

DTM 
02/06/14 

DTMMercedes var tilbage i den tunge ende af feltet efter en sekstende plads i kvalifikationen og ene placeringer uden for pointene i løbet. Sejrherre blev Marco Wittmann i BMW M4 foran Miguel Molina i Audi RS5 og Bruno Spengler i BMW M4 fik tredjepladsen.
 


Marco Wittmann
(Foto: Natascha Theisen)

På tredje omgang blev DRS aktiveret og selvom Hungaroring not mest af alt er kendt som en bane, hvor overhalinger er sjældenhed, så viste DTM-feltet at der også kan køres race på Ungarns nationalarena. Racerløbet blev selvfølgelig godt hjulpet på vej af det tidligere omtalte DRS, som tillader den bag-ved-kørende at mindske hældningen - og derved luftmodstanden - på bagvingen med femten grader, hvis der er mindre end et sekund op til en konkurent. Et system man bare brugt i nogle år i DTM og som nu også benyttes i Formel 1.

Der var valgt mange forskellige dækstrategier i løbet, hvilket overordnet betød at BMW'erne generelt var hurtige fra start. Men mod slutningen af den første halvdel af løbet fik Audierne fart på. Der var faktisk tendenser allerede efter ti omgange, hvor Timo Scheider (Audi) lavede et overhalingsforsøg på Martin Tomschyk (BMW). Men det lidt modige overhalingsforsøg endte desværre i et mindre sammenstød, hvor Audien efterfølgende måtte udgå med defekt. Efter denne episode holdt alle teams vejret. En eventuel safetycar periode kunne vende op og ned på strategien så tidligt i løbet og smide hele løbet over i hænderne på Timo Glock, der var startet ud på de hårde dæk - men sådan skulle det ikke gå.

For på syttende omgang var spanieren Miguel Molina meget tæt på den tyske BMW chauffør og på attende omgang slog han til og bragte sig selv op på andenpladsen.


Miguel Molina
(Foto: Natascha Theisen)

Men det skulle blive meget være for Glock da Audierne nu for alvor begyndte at have fart på grund af de divergerende strategier. Edoardo Mortara der startede tolver var kommet op til Timo Glock og forsøgte sig med en overhaling der ikke helt var DTM værdigt. Mortara blev bedt om at give placeringen tilbage til Glock for på den måde at undgå følgestraf. Men de to kamphaner blev ved med at udveksle både maling og reklamerne på siden af bilen - ja, Glock var tydeligt irriteret på italierneren.

Lige pludselig lød det - noget overraskende - at den mesteren fra 2012 - Bruno Spengler - var hurtigste mand på banen. Spengler startede helt nede på en niende plads men havde nu kæmpet sig op og kunne måske nå podiet hvis tendensen fortsatte - generelt er omgangstiderne for BMW'erne nu på vej ned igen.


Bruno Spengler
(Foto: Natascha Theisen)

Farcen med Mortara og Glock fortsatte og på treogtredivte omgang får Mortara besked på, at han skal køre den næste omgang to sekunder langsommere på grund af endnu en kollision. I realitet burde det betyde at Glock kunne komme forbi igen - sådan gik det bare ikke. Længere tilbage var den regerende mester, Mike Rockenfeller, også på vej op gennem feltet. Det gik bare ikke lige så hurtigt som den tidligere mestre (Bruno Spengler), der passere Rockenfeller på syvogtredivte omgang og endte helt fremme som nummer tre.

Glock vil nok gøre alt for at glemme denne weekend i Ungarn, da han meget symptomatisk for BMW-chaufførens løb må udgå på sidste omgang efter en kollision med det unge Audi-talent - Nico Müller.


Miguel Molina (2), Audi, Marco Wittmann (1), BMW, Bruno Spengler (3), BMW, Stefan Reinhold, Teamchef for Team RMG
(Foto: Natascha Theisen)

DTM holder nu en lille "Le-Mans-pause" og kører næste gang i den niogtyvende i juni på den legendariske (i DTM sammenhæng) bybane i Nürnberg - Norisring.

Kilde: Natascha Theisen
Media Office Theisen

Michael Nygaard Pedersen

Læs mere om:
  • Hungaroring
  • 01/06/14 - Hungaroring - DTM
  •