Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Knækket gearstang kostede dyrt

DM Rally 
02/06/14 

Max Christensen tæt på fint resultat, da uheldet ramte
Forhåbninger om at komme i top 3 og blive bedste Gruppe N-kørere led i bogstaveligste forstand et knæk, da to af landets bedste rallykørere, nordjyderne Max Christensen, Svenstrup, og Preben Jensen, Rødding, satte deres Subaru Impreza WRX i gang på den længste hastighedsprøve i weekendens Ecoteck Rally i Himmerland.
 

"Midt ude i Lindum Skov knækkede gearstangen, så jeg måtte skifte med nederste del af gearstangen. Det var ikke så optimalt," fortæller Max Christensen med vanlig beskedenhed.


Efter at have flikket en hjemmelavet gearstang sammen var Max Christensen og Preben Jensen næsthurtigste danskere på anden gennemkørsel af Lindum Skov. Her er de flyvende over en af prøvens bakketoppe.
(Foto: Michael Eisenberg)

På hastighedsprøven, hvor man ellers kører lange stræk med topfart i femte gear, måtte han nøjes med at køre i fjerde, og det kostede tid.

"Min bror Tom er en del af serviceteamet, og han fik flikket en ny, hjemmelavet gearstang sammen i servicepausen, og da vi fik det lavet, kørte vi meget hurtigere på løbets sidste hastighedsprøver. Anden gang i Lindum Skov var vi næsthurtigst af alle danskerne med et tysk hold som de bedste," siger Max Christensen.


Max Christensen og Preben Jensen var på hjemmebane, da danmarksmesterskabet i rally gæstede Himmerland. Her kaster Max Christensen sin Subaru Impreza WRX gennem et skarpt sving på Nysumbanen.
(Foto: Michael Eisenberg)

I mål på Nysumbanen manglede Max Christensen og Preben Jensen således kun 1,7 sekund i at have slået bedste gruppe N-hold, Tim Svanholt og Carina Møller i Mitsubishi på hastighedsprøverne. Dog fik de også en tidsstraf på to sekunder for at have repareret for længe i servicepausen.

"Vi kørte noget hurtigere på hastighedsprøverne anden gang," konstaterer codriver Preben Jensen og tilføjer: "Vi har hastigheden nu, det er helt sikkert, og det lover godt for resten af sæsonen."


Udgået, tredjebedst og næstbedst i Gruppe N. Det er resultaterne for Max Christensen og Preben Jensen i år. Om tre uger vil de forsøge at tage et trin op og blive bedste Gruppe N-kørere, når DM-serien gæster Slagelseområdet den 20.-21. juni.
(Foto: Michael Eisenberg)

Næste løb i danmarksmesterskabet er på landevejene omkring Slagelse den 20. og 21. juni. Her vil Max Christensen og Preben Jensen atter forsøge at blive bedst i Gruppe N.

"Det var tæt på i Himmerland, nu tager vi til Sjælland for at gøre det endnu bedre," lover Max Christensen.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Max Christensen
  • Hobro
  • 31/05/14 - Hobro - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: