Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Flot DM-start for nordjyder i Rally Cross

Rallycross - DM 
01/06/14 

Ildsjælene i Motorsport Nordjylland (MNJ) knokler helhjertet for at få baneudvidelsen til EM-standard klar til Ecoteck/Mekonomen Rally Cross Denmark 2014 til løbsweekenden: 21.-22. juni. Sideløbende er MNJ’s Rally Cross-teams i fuld gang med opstarten på DM-sæsonen.
 

- Skybruddene i maj har drillet os en smule, konstaterer banechef Kaj Storgaard. – I teorien kunne vi så gå og grave tunnelen ud i tørvejr. Men da vi ikke arbejder alt for meget i småskovle og trillebører, så skal gummigeden stadig væk kunne køre på det fugtige underlag.

Nordjyderne er dog klar til at arbejde næsten i døgndrift, for de vil gerne præsentere den nye banesløjfe for de mange nordeuropæiske kørere, som forventes til start ved NEZ-premieren i Nysum. North European Zone omfatter: Norge, Sverige, Finland, Island, Rusland, Estland, Letland, Litauen samt Danmark.


Den regerende danske mester i 650 ccm.: Dennis Munch havde ikke konkurrenceheldet med sig i DM-premieren.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Vi skal have asfalteret ca. 250 m. af den nye banesløjfe, supplerer søn og løbsleder: Carsten Storgaard. - Der bliver hårdt underlag både i og hen over tunnelen samt i det nye hurtige bakkesving før viadukten.

DM-premieren 2014 er netop blevet kørt på Løvel Banen. Her blev der afsat mange flotte MNJ-dækaftryk på resultaterne.

I SUPER 2000-klassen fik Mikkel Jespersen fra MNJ come back med en nybygget Renault Clio II. I de indledende heats kæmpede nordjyden lidt med at få den nødvendige fart i raceren, men i A-finalen gik Mikkel Jespersen til makronerne, og scorede en fornem toer.


Mikkel Jespersen fik et flot come back i Rally Cross med sin Renault Clio II
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Klubkammeraterne: Rune B. Staudt (Renault Clio II) samt Allan Jørgensen hjemkørte de andre podieplaceringer i SUPER 2000.


Rune B. Staudt vandt A-finalen i SUPER 2000 med Allan Jørgensen (bagerst) på 3.pladsen.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

EM-topkøreren: Ulrik Linnemann i SUPER 1600 er positivt forbillede for konkurrenterne i Rally Cross. Himmerlændingen sætter en stor ære i at køre på de danske motorbaner, når EM-løbsweekenderne ikke stikker pinde i hjulene.


Lidt uventet blev Ulrik Linnemann henvist til toeren i A-finalen for SUPER 1600.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Jeg var hurtigst generelt i de indledende heats, oplyser Ulrik Linnemann. – Jeg havde dog lidt småproblemer med at få dækfæste i starterne, og det blev også afgørende i A-finalen. Her skød vendelboen: Daniel Svenningsen (Honda Civic) frem i raketfart, og jeg nåede desværre ikke forbi ham i målstregen. På tredjepladsen fulgte MNJ’eren: Jacob Schnoor i Peugeot 106 MAXI.


Den tidligere danske mester i SUPER 1600: Jacob Schnor scorede en treer i A-finalen på Løvel Banen.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

2 friske norske jenter: Lina Maria Holt og Ada Marie Hvaal har i 2014 valgt at køre DM-serien. De bed godt fra sig og blev henholdsvis nr. 5 og 6 i A-finalen i deres Peugeot 207’er. Ada Marie Hvaal scorede desuden et afrevet baghjul under kvalifikationen, men dette blev klaret inden finalerne med fælles hjælp fra danske og norske mekanikere.


Den norske jente: Lina Maria Holt scorede en flot femmer i sin debut med Peugeot 207
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I den serienære 1,6 liters klasse fik Majbritt Linnemann (Peugeot 106) også sin ilddåb, og hun hjemkørte et fornuftigt resultat i B-finalen. Til Ecoteck/Mekonomen Rally Cross Denmark 2014 forventes også et stort og flot startfelt i Cross Kart. NEZ-sølvvinderen 2013: Casper B. Larsen fra MNJ i 250 ccm. har valgt at smugtræne i både det norske (NM) og svenske mesterskab (SM) til NEZ-serien. Han har netop hjemkørt en syvendeplads i SM-premieren.


Majbritt Linnemann scorede en fornuftig ilddåb med en midterplacering i B-finalen
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I 125 ccm.-klassen vandt Tobias Daarbak fra MNJ en sikker sejr på Løvel Banen, og her kom klubkammeraten: Lucas B. Staun ind på 3. pladsen.
I 650 ccm. havde den regerende danske mester: Dennis Munch (MNJ) ikke den heldigste konkurrencedag, som blev afsluttet med en teknisk defekt i A-finalen.


Tobias Daarbak var urørlig i A-finalen for 125 ccm
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

MED VENLIG HILSEN
ECOTECK/MEKONOMEN RALLY CROSS DENMARK 2014

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 22/06/14 - Nysum - Rallycross - DM
  •