Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Erfaring giver resultater

Citroen DS3 Cup 
30/05/14 

Hans Jørgensen har i flere årtier bygget og vedligeholdt racerbiler. I den kommende weekend indsætter HJ Performance en bil i Citroën DS3 Cup for FP Racing’s Freddy Petersen
 

- Uha, hvornår startede jeg med motorsport? Det er så længe siden, at jeg ikke selv kan huske det mere. Det har været en stor del af mit liv i så mange år efterhånden - heldigvis.

Ordene kommer fra Hans Jørgensen, der fra sit værksted syd for Odense har specialiseret sig i at håndtere racerbiler. Blandt de første kunder for mange år siden var Henrik Larsen, da han kørte Formel Ford 2000 i starten af 1980’erne.


Hans Jørgensen kender Citroën DS3-bilerne indefra og ud.
(Foto: Gripping Media ApS)

I nyere tid er det især i dansk motorsports kongeklasse, Danish Touringcar Championship, at Hans har sat sine fodaftryk. Det var eksempelvis Hans, der i 2003 og 2004 stod for Thorkild Thyrring’s DTC-team, der var noget berømt for sin sponsoraftale med biludlejningsfirmaet Avis.

- Det var en sjov periode, hvor der virkelig blev stillet krav til materiellet. Det lærte jeg meget af, og jeg har også brugt det meget sidenhen, både da vi var et af de første teams i Peugeot Spider Cup, og som ansvarlig for et par teams i Renault Clio Cup.

I 2010 gik det hele pludselig stærkt. Citroën Danmark tilbød Hans at bygge en række biler til den nye Citroën DS3 Cup, og Hans tog udfordringen op med det samme. Fire biler blev bygget op sammen med det svenske Svalöv Gymnasium, der har en motorsportslinie placeret på Ring Knutstorp. Efter denne periode fungerede Hans som freelance-mekaniker for Citroën DS3 Cup, indtil han stiftede HJ Performance og selv indsatte biler i klassen.


HJ Performance har flere køreklare Citroën DS3-racere klar til race.
(Foto: Gripping Media ApS)

- Jeg er nok en smule forelsket i Citroën DS3 Cup’en. Bilen er flot og så er det en velkørende og sjov racerbil. Vi har set i de seneste sæsoner at man kan køre rigtigt godt race i sådan en, og jeg synes egentlig at klassen er undervurderet i forhold til hvad den kan levere af racerløb for pengene.

På Ring Djursland kan man i weekenden se en af HJ Performance’s biler i aktion, når Freddy Petersen deltager i Citroën DS3 Cup med Hans som teknisk support. Skulle nogen have interesse i at kigge forbi Citroën-teltet for en snak om mulighederne for et sæde i Citroën DS3 Cup, er Hans parat til at give sine bedste svar:

- Det kunne være meget spændende at få en bil eller to mere på banen, og jeg vil hellere end gerne være den teknisk ansvarlige i sådan et projekt. Hvis man har interesse i at komme i gang med motorsport på et rimeligt budget, så er det bare om at komme forbi os i løbet af weekenden! Billedtekster IMG_0058.jpg - Hans Jørgensen kender Citroën DS3-bilerne indefra og ud IMG_0042.jpg - HJ Performance har flere køreklare Citroën DS3-racere klar til race

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 01/06/14 - Ring Djursland - Citroen DS3 Cup
  •