Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Ring Djursland er næste stop for Formel Ford-kørerne

Formel Ford - DK 
28/05/14 

Klassen tæller flere debutanter ved årets første besøg på den svære bane
Fem uger efter, at sæsonen blev skudt i gang på FDM Jyllandsringen, er det nu blevet tid for anden afdeling af årets danske Formel Ford-mesterskab, og det kommer til at foregå på den vel nok sværeste bane af alle på årets kalender, nemlig Ring Djursland.
 

Racerbanen på Jyllands næsetip er kendt og berygtet for sine stigninger og fald og ikke mindst sine sving, hvor flere af dem endda er blinde. Men det er ikke det eneste, som gør banen svær at køre på. Det gør det forhold også, at der mellem løbene ikke er mulighed for hverken at træne eller teste på den. Et godt forhåndskendskab fra tidligere løb er derfor en klar fordel, når man skal køre race på banen, og netop det har den førende i mesterskabet, Frederik Schandorff, Rønde. Han er i gang med sin anden sæson i klassen, og han kan bl.a. se tilbage på en 2013-sæson, der gav ham en sejr og tre tredjepladser i sine starter på Ring Djursland.


Frederik Schandorff (9) og Jan Jønck (7) kæmpede om sejrene, da Formel Ford-sæsonen blev skudt i gang
(Foto: Henning Smed)

Ved sæsonpremieren var det kvartetten Jan Jønck, Skødstrup, Mathias Kristensen, Charlottenlund, Nicklas Ingemann, Vejle, og Mathias W. Smith, Nibe, der var hans værste udfordrere, og her er det faktisk kun sidstnævnte, der har tidligere løbserfaring med den krævende bane. Første gang trioen Jønck, Kristensen og Ingemann ruller ind på Ring Djurslands asfalt bliver under træningen lørdag formiddag, så for dem venter der noget af en udfordring.

Men de bliver ikke de eneste kørere i feltet, som i weekenden får deres Ring Djursland-debut. Anden afdeling af mesterskabet byder nemlig på hele tre debutanter.


Nicklas Ingemann (4) og Mathias Smith (2) jagter deres første sejre i Formel Ford
(Foto: Henning Smed)

Nikolas Bjørnvig, Patrik Sandell Mathiesen og Kasper Larsen skal således alle sammen køre deres første Formel Ford-løb overhovedet på Ring Djursland, og for specielt sidstnævnte kører er det ikke med hans gode vilje, at det først kommer til at ske her. Kasper Larsen var nemlig forhindret i at være med i sæsonpremieren grundet sin lillesøsters konfirmation.

Mesterskabsstillingen i Formel Ford

1. Frederik Schandorff Rønde Mygale-Duratec 68
2. Jan Jønck Skødstrup Aquila-Duratec 43
3. Nicklas Ingemann Vejle Aquila-Duratec 42
4. Mathias S. Kristensen Charlottenlund Aquila-Duratec 39
5. Mathias W. Smith Nibe Van Diemen-Duratec 38
6. Frank Mortensen Helsinge Ray-Duratec 22
7. Christian Schandorff Rønde Mygale-Duratec 16
8. Niels-Ejnar Rytter Trustrup Ray-Duratec 14
9. Sander W. Mortensen Valby Ray-Duratec 14
10. Keld Danefred Nielsen Vordingborg Van Diemen-Zetec 3
11. Kevin Suensson Gram Aquila-Zetec 2
12. Jørgen Løjborg Jensen Esbjerg Mygale-Duratec 2

www.formelford.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 01/06/14 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •