Maximilian Götz og Maximilian Buhk sejrer i Lausitz

ADAC GT
Masters

24/05/14

Maximilian Buhk og Maximilian Götz (HTP Motorsport) vandt deres anden sejr i sæsonens tredje løb i Mercedes- Benz SLS AMG i ADAC GT Masters. Mercedes-Benz kørerne kørte et suverænt løb og vandt med en margin 13,8 sekunder til Porsche 911 kørt af Robert Renauer og Norbert Siedler (TONINO hold Herberth).

Indtil det første pitstop var det parret fra Callaway Competition - Daniel Keilwitz og Oliver Gavin der i deres Corvette førte løbet, men et problem netop ved pitstoppet gjorde at de rykkede ned på tredjepladsen som også var den placering de holdte i mål.

(Foto: Natascha Theisen)

Maximilian Buhk lavede den næste perfekte start og var efter første sving fremme på andenpladsen efter at have været startet som nummer 6. Buhk fulgte den forsvarende GT Masters mester tæt indtil det obligatoriske pitstop. De var sidst i mål af de to førende, men benyttede lejligheden til at udbygge et forspring på godt 3 sekunder. Og da man præsterede et hurtigere pitstop end konkurrenterne i Corvetten, så var parret i føring. For Corvetten var det ikke det eneste problem. Man fik også problemer med gearet i bilen der havde meget svært ved at forlade tredje gearet. Problemerne sendte Corvetten ned på en slutpplacering som nummer 3. Inden da havde der været tæt kamp om placeringerne fra nummer 2 og nedefter. Nummer 2 blev Rennauer og Siedler i Porsche 911.

Den mesterskabs førende Jaap van Lagen kom sammen med Martin Ragginger i Porsche 911 ind på sjettepladsen i løbet. Der var undervejs i løbet et meget bemærkelsesværdigt comeback. Kelvin van der Linde og Rene Rast i Audi R8 stod for den præstation, for efter et spin i starten af løbet var man placeret på sidstepladsen. Men kørerne tog kampen op, og da løbet sluttede var man nået helt frem til en placering som nummer 7. Flot comeback fra en placering som nummer 25. Sidst blev desværre Nicki Thiim og hans makker Fabian Hambrecht der var involveret i flere sammenstød i den allerførste del af løbet.