Rallycross - DM

Bødtcher Rallycross til DM åbningen

27/05/14

I weekenden 15.-16. maj løb det første Rallycross DM af stablen. Bødtcher Rallycross var med til start i Gruppe N klassen. Vinteren igennem har teamet forbedret deres Honda Civic VTI i håb om at komme til tops i klassen.

Løbet startede med 3 ture i den frie træning, hvor Thomas fik god fart på bilen. Derefter var det tidtagningen, der skulle køres. Thomas kørte sig til en 6. plads i klassen og skulle starte i heat med 2 klubkammerater fra samme klasse. Første heat gik godt med fair race og Thomas sluttede som nummer 2 i heatet - efter heatet lå Thomas igen som nummer 6. i klassen.

Thomas-593 i kamp med Daniel Erik Andersen-519 under første heat
(Foto: KCJ Foto)

I andet heat var der lidt trængsel i første sving, så Thomas tager hurtig det alternative spor og kommer ud som nummer 3 - der forbliver han resten af heatet. Thomas ligger stadig som nummer 6 efter andet heat.

I tredje heat kommer Thomas godt fra start, han ligger sig bag ved en super1600 bil. Begge vælger det alternative spor med det samme, dog var der ikke potentiale nok i Honda’en til at følge med den hurtige bil. Desværre laver Thomas en kørefejl - den fejl kostede ca. 3 sekunder i den samlede tid, hvilket sendte Thomas udenfor top 6 og endnu værre i en B-finale.

Thomas over ”hoppet” på Løvelbanen
(Foto: Lars Hoffmann)

B-finalen startede godt og Thomas lagde sig som nummer 3. Han vælger hurtigt det alternative spor og kommer ud bag ved den førende bil. Thomas lægger et solidt pres på forankørende og kommer i mål med en sikker andenplads, og er dermed videre til A-finalen.

I A-finalen skulle Thomas starte i 3. og bageste startrække. Lettere lune dæk kombineret med en lyn-reaktion fra Thomas, gav en super start. I første sving blev den ordinære bane valgt. Thomas kørte alt hvad Honda’en kunne trække og valgte det alternative spor på det perfekte tidspunkt, dog kom han ud side om side med nummer 3 - desværre var der ikke plads til at fuldføre overhalingen, herefter lå Thomas på 4. pladsen. Han fortsatte med at presse, og efter en omgang kunne Thomas indtage 3. pladsen. Resten af finalen indhentede Thomas nummer 2, men der var ikke nogen vej forbi -desværre.

Honda’en fik lidt kosmetiske skræmmer i løbet af dagen

Vi er i Bødtcher Rallycross super glade for resultatet, ”det er så skønt, at de mange timer i værkstedet endelig betaler sig”, siger Thomas. Inden næste løb på Ørnedalsbanen, vil vi forsøge at forbedre bilen endnu mere, så vi kan forsvare og forhåbentlig forbedre vores 3. plads i DM stillingen.