Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Peugeot-duo er klar til kamp om vitale DM-point

DM Rally 
27/05/14 

På lørdag genoptages kampen om Danmarksmesterskabet i rally. Efter fem ugers pause mødes DM-feltet atter til kamp om point og pokaler, og Peugeot Sport Dealer Team DK’s to deltagere i det kommende Ecoteck Rally Himmerland har en klar ambition om, at de skal have de største pokaler. Og de fleste point.
 

”Vi skal have maksimumpoint med hjem fra det løb, nu hvor vi ikke kunne være med fra sæsonstart,” siger Christian Jensen. Rallykøreren fra Ans skal sammen med Freddy Pedersen fra Bjerringbro forsøge at generobre det Danmarksmesterskab i 4WD-divisionen, som de vandt i 2012.

”Vores sene sæsonstart gør, at vi mangler noget køretræning i forhold til nogle af de andre hold i feltet, men vi må se, om ikke vi kan gøre det bedre end ved sidste DM-rally, hvor vi blev toer.”


Christian Jensen og Freddy Pedersen er klar til anden start i deres nye Peugeot 208 T16
(Foto: Flemming Jensen)

Ecoteck Rally Himmerland bliver blot tredje start for makkerparret i den splinternye Peugeot 208 T16, som de i år deltager med.

”Siden sidste løb har bilen været skilt ad for at optimere den, for med en ny bil er der altid nogle småting, som skal rettes og justeres,” siger Christian Jensen. Men han erkender også, at den nye bil har givet ham mentale udfordringer.

”Vi skal tro på, at bilen kan køre så stærkt, som den kan køre. Sidste år kørte vi jo eksempelvis meget stærkere sidst på sæsonen end først på sæsonen – sådan er det altid. Ved løbet i Vejen begyndte vi også at køre stærkere i løbet af dagen, men det ligger fast, at vi ikke kan slappe af, hvis vi skal vinde.”

Et topresultat i løbet jagter Kim Madsen og Line Lykke Jensen også. Makkerparret fra Slagelse har fået ny motor i deres Peugeot 208 R2 og er atter klar til kamp i 2WD-divisionen. Og de er i topform, efter at de søndag vandt et rallysprint i Ringkøbing med bilen.

”Vi glæder os til løbet, og der er ingen tvivl om, at sådan som pointstillingen er i 2WD-division, er der ikke noget, som på nogen måde er afgjort på forhånd i år – det er der bestemt ikke,” siger Kim Madsen.

”Klaus Hammer har fået gode point. Det har Claus Lisberg også, men der er ingen tvivl om, at Simon Larsen og Jacob Jensen også vil give den godt med gas. De fleste af os har alle sammen smidt afdelinger væk, så alt kan ske, og jeg tror, at det bliver en klasse, hvor der bliver gået til stålet.”

Kim Madsen og Line Lykke Jensen var også til start i sidste års udgave af Ecoteck Rally Himmerland, som dog sluttede før tid for dem. Det var på den såkaldte Lindum Skov-prøve.

”Det er et løb, jeg glæder mig til, også selv om Lindum Skov-prøven er lidt speciel for os, for det var der, hvor løbet stoppede for os sidste år,” siger han. ”Lindum Skov er en lang og udfordrende prøve, og jeg kan godt lide, når der er nogle lange prøver og mange sving – prøver, som giver udfordringer. Og det er nok også der, at vi kan hænge på i længere tid, for der hvor det bare går lige ud, har vi ikke kræfter nok til at følge med de hurtigste.”


Kim Madsen og Line Lykke Jensen starter med ny motor i deres Peugeot 208 R2
(Foto: Viggo Johansen)

Men selv om netop Lindum Skov-prøven sidste år endte med en voldsom afkørsel og en meget beskadiget rallybil, er det ikke noget, som plager Kim Madsen.

”Vi har rystet sidste års oplevelse af os, men det er da klart, at når man kommer til svinget, hvor det skete, så vil man måske tænke over det – måske mest under notekørsel,” siger Peugeot-køreren. ”Jeg tror ikke, at det er noget, som vil påvirke os på nogen måder i selve løbet.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Freddy Pedersen
  • Kim Madsen
  • Line Lykke Jensen
  • Peugeot Sport Dealer Team
  • Hobro
  • 31/05/14 - Hobro - DM Rally
  •