Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

World Touring Car Championship 2014, 5. afdeling

WTCC 
26/05/14 

Gode dueller og spektakulære løb
Gode dueller og spektakulære løb på den lynhurtige Salzburgring i Østrig gav Citroëns rookie i Verdensmesterskabet for standardvogne (World Touring Car Championship - WTCC), den argentinske racerkører José Maria López mulighed for at udbygge sit forspring i kampen om årets mesterskab. Han blev nr. 3 i Race 1 og vandt Race 2 – et løb hvor han dog fik god hjælp af flere safetycar-faser, hvor løbet så at sige var sat på standby.
 

I det første løb dominerede Citroën, men i det andet løb begyndte rivalerne fra Honda også at blande sig i top-opgøret og tog de resterende to podieplaceringer efter López.

Muller vandt fra pole
Efter at vejret havde drillet i de sidste to afdelinger, skinnede solen i Østrig og det gav anledning til ekstra gode race. Den regerende verdensmester, franskmanden Yvan Muller, startede fra pole-position i søndagens første løb og havde ingen problemer med at køre sin Citroën C-Elysée WTCC til en klar sejr.


Yvan Muller tog en sikker sejr for Citroën i søndagens første løb på Salzburgring i Østrig – 5. afdeling af WTCC

”Min start var ikke perfekt,” fastslog Yvan Muller efter at sejren var i hus. ”Over de første omgange fokuserede jeg mest på, forsigtigt at bringe trykket op i dækkene, som jeg vidste var afgørende for et godt resultat. Siden kunne jeg øge tempoet og øge forspringet.” Dæk-leverandøren Yokohama er reglementsmæssigt begrænset til at levere dæk, der ikke afviger så meget fra normale landevejsdæk, og de fungerer derfor ikke som man er vant til med regulære racerdæk.

Overraskende var det, at hollænderen Tom Coronel i Chevrolet RML Cruze TC1 var så hurtig i Østrig. Han havde sat den hurtigste kvalifikationstid, men opnåede ikke bedste startposition fordi hans gode tid var opnået under ”gult flag” – hvor kørerne er tvunget til at sætte farten ned, hvad hollænderen øjensynlig ikke gjorde. Alligevel formåede han at komme stærkt igen og blev nr. 2 efter den vindende Citroën.

Hondas tre kørere mangler stadig lidt fart i deres Civic WTCC og måtte nøjes med 5., 7. og 8. pladsen. Men derefter var der også lagt an til gode placeringer i Race 2.

Race 2: Uheld i starten
Hér startede Gabriele Targuini fra pole-position i sin Honda Civic WTCC. Men i starten skete et uheld, som utilsigtet bl.a. sendte Yvan Muller og de to Lada’er med Huff og Thompson ud af løbet.

Et par omgange efter at løbet var blevet genstartet, skete endnu en kollision nede i feltet, som endnu engang krævede safetycar på banen. Da løbet blev startet på ny, udnyttede José Maria López situationen til perfektion, han angreb den førende italiener, lykkedes med overhalingen og hans Citroën C-Elysée kunne siden passere målstregen som vinder.


Starten til Race 2 havde Honda fabriksbilerne i front – men længere nede i feltet kolliderede flere biler og Race 1 vinderen, Yvan Muller blev uforskyldt offer for uheldene

Gabriele Tarquini lod sig siden ikke udfordre, han kørte sin Honda Civic i mål på 2. pladsen mens team-kammeraten Tiago Monteiro fra Portugal blev nr. 3.

”Jeg er tilfreds med resultatet,” sagde Gabriele Tarquini efter dagens løb. ”Det var det bedste vi kunne opnå i dag, bilen føltes god og er vel-afbalanceret, men der er endnu ikke noget vi kan stille op overfor Citroën bilerne på langsiderne, hvor de ganske enkelt har højere topfart.”

Den 9-dobbelte rally-verdensmester, Sebastien Loeb kørte to acceptable løb, men var ikke med i topstriden, som det ellers har været tilfældet tidligere i år. Han sluttede som nr. 4 i Race 1 og blev nr. 7 i Race 2.

Det betød, at López kunne øge sit forspring i VM-kampen, mens Muller, til trods for det uforskyldte uheld i Race 2 overtog 2. pladsen i VM fra Loeb.


Da først José Mario López havde bragt sin Citroën i føring i Race 2, gav han den aldrig fra sig igen. På billedet er han foran Gabriele Tarquini i Honda Civic, som sluttede på andenpladsen.

Ni millioner TV-seere
Som et kuriosum kan nævnes, at WTCC i år har udviklet sig til en gigantisk mediesucces. Sports TV-kanalen Eurosport, som viser alle sæsonens løb, har oplevet en stigning i seertallene i årets første fem afdelinger på ikke mindre end 30 procent sammenlignet med i fjor. Det svarer til et gennemsnit på 9 millioner TV-seere pr. VM-afdeling.

Næste afdeling af WTCC finder sted d. 7.-8. juni på Moscow Raceway i Rusland.

Resultat, Race 1, 5. afd. af WTCC 2014, Salzburgring, (Østrig)
1. Yvan Muller (FRA), Citroën C-Elysée WTCC, 15 omg.
2. Tom Coronel (NLD), Chevrolet RML Cruze TC1, +3,840s.
3. José Maria López (ARG), Citroën C-Elysée WTCC, +4,276s.
4. Sebastien Loeb (FRA), Citroën C-Elysée WTCC, +5,427s.
5. Tiago Monteiro (PRT), Honda Civic WTCC, +12,403s.
6. Tom Chilton (GBR), Chevrolet RML Cruze TC1, +12,945s.
7. Mehdi Bennani (MAR). Honda Civic WTTC, +13,566s.
8. Gabriele Tarquini (ITA), Honda Civic WTCC, +14,868.

Resultat, Race 2, 5. afd. af WTCC 2014, Salzburgring, (Østrig)
1. José Maria López (ARG), Citroën C-Elysée WTCC, 17 omg.
2. Gabriele Tarquini (ITA), Honda Civic WTCC, +1,683.
3. Tiago Monteiro (PRT), Honda Civic WTCC, +2,554s.
4. Norbert Michelisz (HUN), Honda Civic WTCC, +3,651s.
5. Tom Coronel (NLD), Chevrolet RML Cruze TC1, +3,908s.
6. Gianni Morbidelli (ITA), Chevrolet RML Cruze TC1, +4,466s.
7. Sebastien Loeb (FRA), Citroën C-Elysée WTCC, +4,758s.
8. Mehdi Bennani (MAR). Honda Civic WTTC, +5,418s.

VM-stillingen efter 5. afd. af WTCC 2014, Salzburgring, (Østrig)
1. José Maria López (ARG), Citroën, 179 points.
2. Yvan Muller (FRA), Citroën, 138 pts.
3. Sebastien Loeb (FRA), Citroën, 134 pts.
4. Tiago Monteiro (PRT), Honda, 96 pts.
5. Gabriele Tarquini (ITA), Honda, 74 pts.
6. Gianni Morbidelli (ITA), Chevrolet, 60 pts.

Næste afdeling af WTCC finder sted d. 7.-8. juni på Moscow Raceway i Rusland:

TV-Plan for 6. afdeling af WTCC:
Eurosport International HD:
Lørdag d. 7. juni: 12:20-13:20: Kvalifikation
Søndag d. 8. juni: 10:50-11:50: Race 1 LIVE
Søndag d. 8. juni: 10:50-12:50: Race 2 LIVE

Eurosports udsendelsesplan kan desuden ses via dette link: http://tv.eurosport.dk/tvschedule.shtml

Søren Clauding
Eurosport Danmark


Læs mere om:
  • Salzburgring
  • 25/05/14 - Salzburgring - WTCC
  •