Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Volkswagen Scirocco R-Cup

Dansk success på Oschersleben

Scirocco R-Cup 
24/05/14 

Scirocco R-CupGruppen af danske kørere i Volkswagen Scirocco R Cup, deltog også med success ved sæsonens anden løbsweekend, der foregik på Motorsport Arena Oschersleben.
 

Også ved det 3. og 4. løb af 2014 sæsonen, var de tre danskeres deltagelse en succes i junior klassen af Volkswagen Scirocco R Cup. Den mest erfarne chauffør af de tre - Nicolaj Møller Madsen - sikrede sig om søndagen sin første podiepladsering.

Løbet lørdag eftermiddag blev startet i tørt vejr, og kom igang under lettere fugtige forhold bag safety car. Men det regnede snart så kraftigt af løbslederen, besluttede at afbryde løbet med det røde flag, da alle deltagere havde kørt på slicks fra starten. Efter 20 minutter, som blev brugt til dækskifte, kunne feltet så endelig komme i gang med fjerde runde.


Nicolaj Møller Madsen
(Foto: Natascha Theisen)

Nicolaj Møller Madsen (# 14)
Nicolaj Møller Madsen startede lørdagens løb fra ottende position, hvilket han var alt andet end glad for. Under løbet over 14 omgange på 3,696 km lange bane i Oschersleben var Nicolaj Møller Madsen i stand til at afslutte sæsonens tredje løb på en 6. plads.
Det fjerde løb skulle den unge dansker herefter starte fra sjette position. Da fjerde omgange blev kørt bag safety car, før gen-start, varede dette løb kun 10 runder, hvor Nicolaj Møller Madsen i de afsluttende faser kom uden om Chris Smiley og erobrede med en tredje plads sit første podie i Volkswagen Scirocco R Cup.
"Mit første podie i sæsonen, så selvfølgelig er jeg mere end tilfreds! Sjette position var ikke det bedste udgangspunkt i disse vejrforhold. Efter genstarten, bemærkede jeg at min hastighed var meget god. Duellen med Victor var hård, men retfærdig, selvom vi virkelig kørte med kun få millimeter mellem os. Før sæsonen sagde jeg, at mit mål er at tage begge titler. I junior klassen ligger jeg forrest, jeg vil absolut op i toppen af ​​det samlede klassement," fortæller Nicolaj Møller Madsen efter løbet.

Med en 6. plads i lørdagens løb og tredje plads om søndagen, sikrede danskeren sig vigtige point og fører klassementet i Junior Cup med 113 point.


Nicolaj Møller Madsen
(Foto: Natascha Theisen)

Alexander Lauritzen ( # 9)
Lørdagens løb startede den unge dansker fra en 10. plads, og placeringen lykkedes det under hårdt angreb at forsvare indtil slutningen af løbet på 14 omgange.


Alexander Lauritzen
(Foto: Natascha Theisen)

Dermed skulle han også til søndagens løb starte fra denne position. Det lykkedes ham at kæmpe sig op til en 7. plads i det samlede klassement, hvilket gav ham en tredje plads i Junior klassen. Med 86 point, er den unge dansker på en fjerdeplads i den samlede stilling i Junior Cup.


Alexander Lauritzen
(Foto: Natascha Theisen)

Frederik Schandorff (# 15)
Den noget mindre heldige Frederik Schandorff startede løbet om lørdagen fra pit, og måtte optage forfølgelsen derfra. Trods alt kæmpede han sig dog en plads op i dette løb til en 22. plads i det samlede klassement, hvilket betød at han alligevel endte på den bageste startposition til søndagens løb.


Frederik Schandorff
(Foto: Natascha Theisen)

Men med det våde vejr bekom tilsyneladende den unge dansker temmelig godt, og han sluttede det fjerde løb i 2014 sæsonen, på en 12. plads samlet og 6. i junior klassen.


Frederik Schandorff
(Foto: Natascha Theisen)

Volkswagen Scirocco R Cup tager nu en godt fire-ugers pause, til weekenden 27. til 29. juni, hvor sæsonens højdepunkt for cuppen køres på Norisring i Nürnberg.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Alexander Lauritzen
  • Frederik Schandorff
  • Nicolaj Møller Madsen
  • 18/05/14 - Oschersleben - Scirocco R-Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS