Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Sejr til Formula Racing i ELMS

ELMS 
22/05/14 

FORMULA RACING er i topform og manifesterede søndag sit høje niveau med en klar sejr på legendariske Imola i anden afdeling af Den Europæiske Le Mans Serie - ELMS!
 

Selv i Jan Magnussens fravær var Formula Racings sejr aldrig i farezonen. Mikkel Mac, Johnny Laursen og gæstekører Andrea Piccini (ITA) kørte eksemplarisk og var i løbets fire timer aldrig placeret længere tilbage end nr. 3. Det var unge Mikkel Mac som allerede tidligt i weekenden satte niveauet med en flot pole position i FORMULA RACING's Ferrari 458 GT3, som er tilmeldt GTC-klassen. Teamet fører nu ELMS GTC-klassen.

Vinderen af ELMS LMP2 og GTE kvalificerer sig til det efterfølgende års 24-timers Le Mans.

Total Ferrari-dominans
Blandt de første syv bedst placerede biler i løbet var kun en bil ikke en Ferrari, nemlig en McLaren Mp4-12C GT3 på fjerdepladsen. Også i GTE-klassen var Ferrari 458 total suveræn med en 1 - 2 - 3-sejr!


Johnny Laursen, Mikkel Mac og gæstekører Andrea Piccini

Formula Racing går efter guldet
Teamchef Allan Jørgensen efter løbet:
"Det er helt vildt! Det er indlysende at fremhæve Mikkels fuldstændigt suveræne kørsel, men der er virkeligt tale om en holdpræstation i særklasse. I Johnny Laursens stint, som varede en lille time, tabte vi kun 6,5 sek. til den førende bil. Det er en præstation som mange af de professionelle kørere ikke kan matche. Fantastisk kørt. Efter løbet i dag tør jeg konkludere, at vi har teamet, bilen og kvaliteterne til at vinde ELMS GTC 2014."


Mikkel Mac, Andrea Piccini og Johnny Laursen

Klassifikation, ELMS Race #2, Imola

GTC
1: Formula Racing (Mac, Laursen, Magnussen/Piccini) - Ferrari 458 GT3
2: SMP Racing (Ladygin, Markozov, Beretta) - Ferrari 458 GT3
3: SMP Racing (Ladygin, Basov, Persiani) - Ferrari 458 GT3

GTE
1: SMP Racing (Bertolini, Slobin, Shaitar) - Ferrari 458 GT3
2: Kessel Racing (Cressoni, Kemenater) - Ferrari 458 GT3
3: JMW Motorsport (McKenzie, Richardson, Zampieri) - Ferrari 458 GT3

Næste løb i ELMS finder sted den 19.-20. juli på på Red Bull Ring (Østrig), hvor Formula Racing endnu en gang går efter guldet.


Johnny Laursen, Jan Magnussen, Mikkel Mac og teamchef Allan Jørgensen

Formula Racing


Læs mere om:
  • Johnny Laursen
  • Mikkel Mac
  • Imola
  • 18/05/14 - Imola - ELMS
  •