Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Mikkel Mac vinder ELMS afdeling på Imola

ELMS 
21/05/14 

Det blev en fantastisk weekend for Mikkel Mac og resten af Formula Racing på Imola, der lagde asfalt til 2. afdeling af European Lemans series denne weekend.
 

Dansker bilen med nr. 60 var denne weekend ikke helt dansk, da Jan Magnussen måtte passe de hjemlige pligter i DTC, og derfor var Italienske Andrea Piccini indkaldt til at tage Jan Magnussens stint i bilen.

Under hele weekenden viste Mikkel Mac gode takter, og belønningen kom i tidtagningen, hvor Mikkel Mac satte hele feltet på plads med en overlegen Pole Position til det danske team. En tid der gav genlyd i pitten, da den var hurtigere end nogle af GT2 biler, som har væsentligt mere downforce end Mikkel Macs GT3.

"Jeg fik ikke kørt så meget i træningen, så det var rart at prøve kræfter med kvalifikationen, og få lidt mere kendskab til den meget tekniske bane. Jeg fik sat en god omgang sammen, og var faktisk lidt overrasket over at det var nok til Pole. Det er super fedt at sætte Pole Position i dette stærke felt som har flere internationale topnavne med - bl.a. Mika Salo og Oliver Beretta" sagde en glad Mikkel Mac efter tidtagningen.

Taktikken til løbet var klar. Johnny Laursen skulle starte i bilen, hvorefter Mikkel Mac skulle tage et dobbelt stint, og give bilen videre til Andrea Piccini, hvorefter Mikkel Mac skulle køre bilen i mål. Så der lå et stort ansvar på Mikkel Macs skuldre med en samlet køretid på 3/5 af det 4 timer lange løb.

Johnny Lauersen startede fantastisk ud, og tabte under 7 sek. til den førende bil på de første 50 minutter af løbet. Herefter blev det en tæt kamp med de 2 ferrarier fra Russiske SMP Racing, som virkeligt har et stærkt Driver Line up i år. En safety-car perioede hen mod slutningen af løbet gjorde, at top 3 blev samlet med 1time og 30min tilbage. Mikkel Mac kom i bilen med med 50 minuttert tilbage, og begyndte at udbygge en solid førring. En førring der nåede helt op på 12 sek, så førringen kom aldrig i fare. Efter 4 hårde timer kunne Mikkel Mac køre den danske rød/hvide Ferrari 458 GT3 i mål som vinder af 2. afdeling af ELMS.

"Jeg er rigtig glad og stolt af min egen og hele teamets præstation. Johnny Lauersen kørte virkeligt godt i første stint, og vi var hele tiden med fremme. Jeg føler mig rigtig godt tilpas i bilen, og finder hele tiden mere tid, og var faktisk overrasket over hvor meget speed jeg selv havde både i løbet og kvalifikationen. At være hurtigere end Andrea Piccini, som er tidligere Ferrari F1 testkører er rigtig tilfredsstillende" sagde en svedig men glad Mikkel Mac efter Løbet.

At vinde på Imola i en Ferrari er noget der giver genlyd i det Italienske, og interessen for det kommende danske håb, var stor efter løbet.

Mikkel Mac kan nu forbedre sin fysiske form de næste 2 måneder, da ELMS går på sommerferie. Næste løb køres på Red Bull Ring i Østrig d. 19-20 Juli.

Mikkel Mac
www.Mikkelmac.com


Læs mere om:
  • Imola
  • 18/05/14 - Imola - ELMS
  •