Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Magnussen lavede hattrick i Aarhus

DTC 
19/05/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipEn suveræn Jan Magnussen sejrede tre gange i weekendens DTC-afdeling i Aarhus og løftede sammen med Patrick Egsgaard Telesikring Racing helt frem til en føring i teammesterskabet.
 

— Aarhus var i denne weekend bogstaveligt talt Smilets By for Telesikring Racing. Jan Magnussen vandt tre ud af tre mulige løb, mens Patrick Egsgaard holdt hovedet koldt og hentede point til holdet.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

"Det har været en fantastisk weekend for Telesikring Racing med tre sejre og masser af gode point på kontoen. Tre fede løb på en fed bane i smukke omgivelser og med en helt speciel stemning," sagde en lykkelig Jan Magnussen efter præmieoverrækkelsen.

Det var andet år i træk, at DTC-serien var inviteret til den jyske hovedstad for at afvikle en mesterskabsafdeling i forbindelse med Classic Race Aarhus.

Og det var ligeledes andet år i træk, at Jan Magnussen i sin Camaro #23 gjorde rent bord på den udfordrende bybane, hvor farten nærmede sig 230 kilometer i timen.

"Jeg havde kvalificeret mig til den bedste startplacering i første heat lørdag eftermiddag, hvor jeg kom godt fra start og dermed kunne holde mig udenfor den dramatik, som foregik længere nede i feltet," forklarer Jan Magnussen.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

Racerkøreren gentog de suveræne takter i andet og tredje heat søndag eftermiddag, hvor han begge gange havde en sulten Casper Elgaard lige bag sig.

Den ihærdige STARK Racing-kører gik til angreb i første sving, men hverken første eller anden gang lykkedes det at overtage Magnussens førsteplads.

"Alt spillede bare perfekt i denne weekend, og det skyldtes ikke mindst teamet, som endnu en gang beviste, at de simpelthen er de dygtigste folk, man kan tænke sig at have med på holdet," lød det fra Jan Magnussen.

Også den anden Telesikring Racing-kører, unge Patrick Egsgaard i Camaro #8, havde en tilfredsstillende weekend med to pointtællende resultater i søndagens to heat, mens lørdagens løb gik knap så godt.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

"Jeg startede P8 lørdag og havde kæmpet mig frem til en sjetteplads, da jeg kiksede et bremsepunkt og røg ud," forklarer Patrick Egsgaard, som dog formåede at holde sig uden for de slåskampe, som gav store skader på konkurrerende biler.

"I andet heat søndag var jeg så henvist til en 15. plads, men fik kørt mig frem til en 8. plads med lidt knubs på karrosseriet, mens jeg i tredje heat startede P11 og igen sluttede på en 8. plads"

"Sidste år crashede jeg her i Aarhus, og jeg må erkende, at jeg har frygtet den her weekend en smule. Men allerede under træningen kunne jeg mærke, at jeg havde langt mere kontrol med bilen, og i kvalifikationen var jeg mere end tre sekunder hurtigere end sidste år," forklarer det jyske DTC-talent.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

"Jeg er superglad for at tage fra Aarhus med pointtællende resultater, ikke mindst på teamets vegne. De har ydet et kæmpe stykke arbejde for at give Jan og jeg de bedste betingelser, og de fortjener simpelthen en kæmpe tak!"

Med weekendens præstationer har Telesikring Racing nu overtaget føringen i teammesterskabet i DTC, mens Jan Magnussen blot er et enkelt point efter STARK Racing-køreren Casper Elgaard i kørernes mesterskab.

Næste og tredje afdeling af Danish Thundersport Championship afvikles den 21.-22. juni på Rudskogen Motorcenter i Norge.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 18/05/14 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •