Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Optur mellem betonklodserne

DTC 
19/05/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipFP Racing’s fire unge DTC-kørere fik oplevet både udfordringer og successer under årets gadeløb ved Classic Race Aarhus, hvor Fredericia-teamet kørte anden afdeling af årets mesterskab.
Det har aldrig været en hemmelighed, at gadebaner er de sværeste af slagsen. Manglen på afkørselsarealer og bløde dækbarrierer gør, at den mindste fejl bliver afregnet kontant og ofte i form af glasfiberstumper, der ligger spredt over et større område.
 

FP Racing’s fire talenter så dog alle frem til at køre racerløb i det smukke område rundt om Mindeparken i Aarhus. Eneste kører med erfaring på banen var Jesper K. Egebart, Vejle, som sidste år deltog i Legend Cars Cup på banen.

Det var da også vejlenseren, der var hurtigste kører i teamet under både træning og tidtagning, hvor Jesper i sidstnævnte var femtehurtigst - foran både en Le Mans-vinder og flere andre kendte navne. Michael Markussen, Nicholai Eberhard og Martin V. Jensen sikrede sig hhv. 13, 14. og 16. startplacering.


Jesper K. Egebart
(Foto: Gripping Media)

Allerede lørdag eftermiddag var det alvor for første gang, da DTC-feltet kørte sit første løb på banen. Her fik Egebart aldrig chancen for at profitere af sin flotte tidtagning, da en konkurrent fik sendt begge kørere i betonmuren. Heldigvis kunne Jesper fortsætte løbet, men i stedet for at kæmpe om topplaceringer, blev det til en sidsteplads af de gennemførende biler.

- Det var vildt surt, for der var virkelig lagt op til at jeg kunne være med i toppen. På en snæver bane som bybanen her i Aarhus er det meget svært at overhale, så det ødelagde nok muligheden for gode resultater i denne weekend.


Martin V. Jensen
(Foto: Gripping Media)

Også det aarhusianske brødrepar, Martin V. Jensen og Nicholai Eberhard, måtte se slutningen af løbet som tilskuere, efter kontakt med banens betonklodser.


Nicholai Eberhard
(Foto: Gripping Media)

Michael Markussen kunne derimod profitere af andres uheld og avancerede helt til en syvendeplads inden løbet blev afsluttet - til stor tilfredshed fra koldingenseren:

- Jeg er godt tilfreds, for det kommer til at give mig en god start på søndagens to løb. Det er en afsindigt svær bane, og der er ingen plads til fejl, så det er hårdt arbejde hele vejen!


Michael Markussen
(Foto: Gripping Media)

I søndagens første løb måtte både Michael Markussen og Martin V. Jensen slutte løbet før tid pga. tekniske problemer, mens Egebart og Eberhard begge avancerede til hhv. 9. og 14. pladsen.

Det store gamble sluttede ikke før weekendens sidste løb, hvor Jesper Egebart, der ellers havde sikret sig 9. startplacering, igen måtte se sig sat tilbage i bagerste ende af feltet. Michael Markussen kunne til gengæld køre sig frem til 7. pladsen inden løbet sluttede, mens Martin V. Jensen og Nicholai Eberhard indtil 10. og 12. pladserne.

Der var forskellige tanker og meninger om weekendens forløb blandt kørerne, men én ting var ikke et problem at nå til enighed om:


Fire unge talenter i nye køredragter - og en tilfreds teamchef
(Foto: Gripping Media)

- Det er en vanvittigt svær bane at køre på! Havde nogen fortalt mig det her inden weekenden, ville jeg have troet at de ikke var helt raske - men den er virkelig svær. Derfor er jeg mere end almindeligt tilfreds med at slutte i top ti, slutter Michael Markussen.

Næste løb i DTC-serien bliver kørt på den norske Rudskogen-bane, der ligger på grænsen til Sverige. Det sker den 21-22. juni, hvor alle tre kørere får debut på den flotte norske racerbane.

FP RACING

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 18/05/14 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •