Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen gjorde rent bord i Århus’ gader

DTC 
19/05/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipChevrolet Camaro-køreren er fortsat ubesejret ved Classic Race Aarhus
For andet år i træk afviklede deltagerne i Auto-G Danish Thundersport Championship en mesterskabsafdeling i Århus’ gader, og for andet i træk kunne Jan Magnussen, Roskilde, drage hjem som ubesejret. Og hvor det i 2013 var to heats, han vandt, så var det i år både i de to kvalifikationsheat og finalen, at han sejrede, hvorfor Jan Magnussen fortsat er ubesejret i klassens løb ved Classic Race Aarhus.
 

Jan Magnussen var hurtigst i såvel træning som tidtagning, og så snart løbene blev skudt i gang, var det med hans hvide og orange Chevrolet Camaro fra Team Telesikring, der skød i front. Og blev her. Alle tre gange var det med Casper Elgaard, Århus, som nærmeste forfølger. Men rent faktisk var det en helt anden kører, som bejlede til rollen som førsteudfordrer.


Jan Magnussen (tv) blev fra starten af finalen presset af Casper Elgaard, John Nielsen og Marius Nakken, men gjorde rent bord ved Classic Race Aarhus
(Foto: CN Photo)

Anders Fjordbach, Aalborg, havde sikret sig startpositionen lige efter Jan Magnussen til det første kvalifikationsheat, og denne position indtog han faktisk, indtil der manglede halvanden omgang. Her fik presset fra den bagvedkørende Casper Elgaard ham til at begå en fejl, så han forbremsede sig og mistede tre placeringer. I næste kvalifikationsheat havde Anders Fjordbach atter farten til at være med fremme, men måtte nøjes med en sjetteplads efter en god dyst med Nicki Petersen, Hornslet, mens han i finalen måtte stoppe før tid efter nærkontakt med en af de ubarmhjertige mure, som omkransede den århusianske gadebane.

Men det var ikke en oplevelse, han var ene om.
I andet kvalifikationsheat skred Jesper Egebart, Vejle, ud og med bagenden på sin bil ramte han en af de såkaldte water walls, der blev punkteret og dermed sendte flere hundrede liter vand på banen, hvilket fik flere biler til at skøjte rundt, da de med deres mønsterløste dæk kom ind på et vådt asfaltstykke. Også Henrik Kristensen, Egå, måtte en tur i barrieren. De skete i finalen, da hans Chevrolet Camaro snurrede for enden af langsiden, hvor feltet kort forinden havde kørt 220 km/t.

Trods sine sejre i såvel begge kvalifikationsheat som finalen indtager Jan Magnussen fortsat andenpladsen i mesterskabet, men han er nu kun et point efter Casper Elgaard, som har scoret point i alle årets løb.

Auto-G Danish Thundersport Championship
DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 18/05/14 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •