Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Magnussen: ”Banen i Århus er som i Monaco”

DTC 
16/05/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipFor eneste gang i år kæmper Auto-G DTC-kørerne på en gadebane
Classic Race Aarhus er næste stop på turneen for deltagerne i Auto-G Danish Thundersport Championship. Fire veje er i Storebededagsferien afspærret rundt om Mindeparken i Århus, hvor kørerne i dansk bilsports superliga skal kæmpe i det, der er årets eneste gadeløb i klassen.
 

”Jeg glæder mig rigtig meget. Sidste år var det for mig absolut årets største danske motorsportsevent,” siger Jan Magnussen, Roskilde, der for et år siden gjorde rent bord. ”Sidste år gik det rigtig godt i Aarhus. Bilen var god og vi havde godt styr på tingene, og den erfaring tager vi med. Jeg går efter sejren i alle tre løb.”


Jan Magnussen vandt sidste gang
(Foto: Thomas Juel Nielsen)

Er der en kører i Auto-G Danish Thundersport Championship, som har erfaring med gadebaner, så er det netop Jan Magnussen. Udover at køre herhjemme i Team Telesikrings Chevrolet Camaro har han kørt utallige løb på gadebaner i det nordamerikanske sportsvognsmesterskab.

”En gadebane er anderledes end en almindelig bane, for her ændrer tingene sig mere fra gang til gang, end på en almindelig bane,” siger han. ”En gadebane er meget mere håndlavet og murene står aldrig 100 procent det samme sted fra år til år, og så er der er også et par dækchikaner, som endda kan ændre sig fra omgang til omgang. Det er superinteressant med gadebaner.”

”På banen i Århus er der lidt mindre plads end på de andre gadebaner, jeg har kørt på. Jeg kommer fra Long Beach, og der er der masser af plads på langsiden, men det er der ikke i Århus. Banen i Århus er nok som Monaco. Breddemæssigt. Det er en fed fornemmelse at køre på gadebaner. Man får en meget større fartfornemmelse, og der er virkelig konsekvens, hvis man kvajer sig. De forhold kan jeg godt lide at køre under.”

For Jan Magnussen bliver Classic Race Aarhus ekstra specielt. Hans søn dukker nemlig også op.

”Kevin kommer forbi lørdag og kikker. Det glæder jeg mig meget til. Det er dejlig, at han har fundet tid at være her,” siger den stolte far.

Auto-G Danish Thundersport Championship
DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 18/05/14 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •