Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Drømmeafslutning på podiet til RSC Formel Ford debutanter

Formel Ford - DK 
16/05/14 

Årets Formel Ford sæsonstart tog i weekenden den 26. og 27. april sin begyndelse på FDM Jyllandsringen, og for Mathias Kristensen og Jan Jønck, dette års to nye chauffører hos RS Competition, var det endelig tid til at gøre brug af de forberedelses- og testtimer, som de i løbet af foråret har haft bag rattet i deres hurtige Formel Ford racere.
 

En weekend med flot vejr og masser af race dannede rammerne om deres debutløb, og sammen med ti andre kørere er Mathias og Jan en del af den nye generation af kørere, som i den grad satte sit præg på starten af dette års mesterskab.


(Foto: RS Competition)

Allerede til lørdagens første træning så det lovende ud for de to unge debutanter. Jan lagde sig i spidsen, mens Mathias kørte tredje hurtigste tid. Til tidtagningen måtte de dog bøje sig for to af sidste års deltagere, og en 2. og 4. plads blev startplaceringerne til det lørdagens første løb. For Jan blev dette en kort fornøjelse, da han efter få omgange måtte i pit med et knækket baghjulsophæng. Med omgangstider som værende bestemmende for næste heats startplacering, arbejdede mekanikerne på højtryk for at kunne få Jan ud igen. Det lykkedes med nød og næppe Jan at få en enkelt omgang, hvor han satte anden hurtigste tid og dermed sikrede sig en startplacering i forreste række til næste løb. Mathias holdt sig på banen, og kørte et sikkert løb, som endte på fjerdepladsen.

Andet løb blev for Mathias en gentagelse, og Jan holdt sig på andenpladsen, men sikrede sig med hurtigste omgangstid Pole Position til weekendens tredje og sidste løb.

Tredje og sidste løb skulle vise sig at blive en sand drømmeafslutning for team RS Competition. Begge kørere kom godt fra start som nummer 2 og 3, og begge satte de jagten ind på konkurrenten i front, Frederik Schandorff. Jan forsøgte to gange, og i andet forsøg lykkedes det ham at holde Schandorff bag sig og derefter skabe sig et hul i front. En perfekt afslutning med den første debutantsejr.
Mathias lå hele løbet på en solid tredjeplads, og nærmede sig flere gange Schandorff. De havde dog hver sine hurtige steder på banen, og chancen for en overhaling viste sig ikke. Også Mathias kunne således betræde podiet og modtage årets første pokal.
Teamet bag sidste års mesterskabsvinder, Michael Markussen, har med sine to nye ansigter, begge fra RS Competitions kørerprogram, lagt stærkt ud til første afdeling og markeret sig som værende topfavoritter ved dette års Formel Ford Danmarksmesterskab. Forude venter nu en måneds pause, inden kampen fortsætter på Ring Djursland.

Jannie Johansen
RS Competition


Læs mere om:
  • Jan Jønck
  • Mathias S. Kristensen
  • Jyllandsringen
  • 27/04/14 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •