Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Træls weekend med god afslutning

Yokohama
1600 Challenge 

15/05/14 
Yokohama

Det blev ikke nogen let sæsonstart for Tue Nielsen og Flex Motorsport, da de deltog ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen.
Teamet havde valgt at tage endnu en sæson i Yokohama 1600 Challenge, efter den flotte placering som nummer 5 i det officielle DIF Danmarksmesterskab i 2013. Og det endda på trods af, at Tue ikke deltog i sæsonens første weekend!
 

Der er sket masser af nyt i teamet i løbet af vinteren. Den løbsvindende bil fra sidste sæson var blevet solgt videre, mens en anden Citroen Saxo VTS har været under opbygning. Det har taget lidt længere tid end beregnet, så den blev først færdig i ugen optil Åbningsløbet. Derfor har der slet ikke været mulighed for at få testet forud for sæsonen.

Lørdag formiddag var det tid til sæsonens første træning. Som sædvanlig var Tue hurtigt ude og sætte en god tid, men allerede på 4. omgang startede problemerne. Motoren trak ikke rigtigt, så i stedet for at pine materiellet, valgte han at køre i pit for at undersøge sagen. Det viste sig at motoren ikke havde det alt for godt, så teamet valgte at skåne materiellet til kvalifikationen senere samme dag.


(Foto: Motorsporten.dk)

I kvalifikationen blev der til gengæld gået til den. Stille og roligt blev der høvlet mere og mere af tiderne, efterhånden som den unge kører blev mere og mere dus med den nye bil. Da de 20 minutters kvalifikation var gået, stod den hvide Citroen Saxo VTS med nummer 5 på sideruden ud for nummer 5 på resultatlisten.

Herefter stod den på reparation og klargøring af bilen forud for søndagens 2 heat. Motoren blev åbnet for at tjekke om der var noget galt inde i motoren. Det så det ikke umildbart ud til, så den blev stille og roligt samlet igen. Herefter stod den på udskiftning af gearkassen, som havde lavet lidt numre. Så det var først omkring midnat at teamet kunne slukke for arbejdslyset og kravle i seng.

Søndag formiddag strålede solen, ligesom om lørdagen, fra en skyfri himmel. De 23 biler holdt klar og ventede på, at de 5 røde lys skulle gå ud. Her var Tue Nielsen rigtig hurtig til at komme af sted, og var allerede oppe på 3. pladsen på vej ud af sving 2. Han tabte dog et par placeringer senere på omgangen, så det blev til en 6. plads da bilerne havde kørt første omgang. Det skulle så også blive sidste gang at han krydsede målstregen i det heat, da motoren begyndte at sige meget mærkeligt og ikke have nogen trækkraft mere. En irriteret kører måtte trille i pit, og så ellers iføre sig arbejdshandskerne endnu engang forud for heat 2.

Heldigvis var der 3 timer fra afslutningen af heat 1 til starten af heat 2, så der var rimelig god tid til at få styr på motoren. Alt blev tjekket igennem endnu engang, og nu kørte den normalt igen.


(Foto: Motorsporten.dk)

I kraft af at Tue var den første der var udgået i heat 1 skulle han starte allerbagerst som nummer 23 til heat 2. Den placering blev der dog meget hurtigt lavet om på. Allerede da bilerne kom rundt efter første omgang, var den hvide Citroen Saxo VTS helt oppe på 13. pladsen! Herefter stod den på 6 hæsblæsende omgange med stort set en overhaling pr. omgang. Så det var en yderst tilfreds kører der så målflaget efter de 12 omgange. At have kørt sig helt fra 23. startposition til et slutresultat som nummer 6 i en halvsyg bil, må vist siges at være weekendens flotteste præstation.

Det blev kun til point i heat 2, men til gengæld var det også 15 gode point til kontoen. Aktuelt indtager Tue Nielsen en 13. plads i DIF Danmarksmesterskabet, men med 6 runder tilbage af dette års mesterskab, er alt stadigvæk muligt.

Næste gang at Flex Motorsport er på banen, er på Ring Djursland i weekenden 31. maj – 1. juni.

Flex Motorsport
JJ Media


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 27/04/14 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: