Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Hinnerup-duo klar til kamp i Aarhus’ gader

DTC 
14/05/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipI weekenden venter en ny udfordring for Nicholai Eberhard og Martin V. Jensen. Som om debutweekenden i DTC-serien ikke gav tilstrækkeligt med udfordringer for brødreparret fra Hinnerup, så kommer deres start i Classic Race Aarhus til at gøre det.
 

”Det er jo en bane, hvor man hverken kan træne i simulator eller andet,” siger Nicholai Eberhard. ”Jeg var derinde som tilskuer sidste år, og hvis vejret bare bliver bare halvt så godt denne gang, så bliver det suverænt for kørere og tilskuere.”

”Vi har ikke kørt der før, så det bliver en ny udfordring for os. De andre kørere ved lige præcis, hvilket set-up de skal køre med, men det skal vi finde ud af,” tilføjer Martin V. Jensen. ”Men hvis man ikke tror på det, så skal man ikke stille op!”


Debuten skete på Jyllandsringen - nu gælder det gadebanen i Aarhus for Martin V. Jensen
(Foto: SNC Foto)

I sidste weekend af april debuterede brødreparret i DTC-serien på FDM Jyllandsringen. Det blev en hård debut, men begge formåede at slutte i den forreste del af feltet, som tæller erfarne rotter med baggrund fra både Formel 1, ChampCar og Le Mans.

”Hvis jeg kan komme i top 10 i Århus, vil jeg være glad, for der er så mange gode kørere med. Det bliver lidt af en overlevelse for os. Vi vil hellere hjem med en hel bil end at satse over evne,” siger Martin V. Jensen.

”Vi starter med at køre bremser til i den første træning og så finde ud af, hvordan bilen reagerer. I tidtagningen gælder det om at sætte en god tid, og i løbet må man se, om man tage en placering eller to, for der er ikke de store overhalingsmuligheder,” lyder det fra Nicholai Eberhard. ”Jeg vil naturligvis presse, hvor jeg kan, men det er bedre, at bilen gennemfører tre løb end bare er med i et, hvor den havner i væggen.”


Nicholai Eberhard er klar til sin første start ved Classic Race Aarhus
(Foto: SNC Foto)

Netop betonmurene er den store udfordring, når det kommer til racerbanen rundt om Mindeparken i Aarhus.
”Jeg har kikket på nogle onboard-optagelser fra de andre kørere, som var med sidste år, og jeg har selv været inde på området for at snuse lidt til banen og se, hvad der er af hældninger,” siger Nicholai Eberhard om forberedelserne.

”Vi har også brugt vores coach Tommy Schröter i vores mentale forberedelser, men personligt har jeg også gjort meget med min fysiske træning, så jeg er klar i hovedet,” siger Martin V. Jensen. ”Jeg har analyseret banen, hvor jeg skal placere mig, men det er svært at tage højde for alting, når man ikke har kørt der før.”

Men de to unge Hinnerup-kørere er klar til kamp, og de ved godt, hvem af dem, der vil gøre det bedst i den 2,6 kilometer lange betontunnel udenfor Marselisborg Slot.

”Det gør jeg jo. Det ville være mod mine præcisser at sige noget andet,” slår Nicholai Eberhard fast. ”Men jeg kommer altså først i mål – man skal altid være optimistisk,” lyder det rapt fra Martin V. Jensen.

HM Racing
Ole Eberhard


Læs mere om:
  • Martin V Jensen
  • Nicholai Eberhard
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 18/05/14 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •