Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

DTC-debutant: ”Nu er bilen blevet lidt større”

DTC 
14/05/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipJesper Egebart er nyt navn i Auto-G DTC. Men han kender weekendens bane
I weekenden køres årets anden afdeling af Auto-G Danish Thundersport Championship. Det kommer til at ske i nogle anderledes rammer end normalt, for løbet bliver nemlig afviklet i forbindelse med Classic Race Aarhus.
Altså på 2,6 kilometer afspærrede gader og veje rundt om Mindeparken i Århus.
 

For årets debutanter bliver det en hård udfordring, for en afspærret gadebane er der jo pr. definition ikke mulighed for at teste på. Men en enkelt har dog et forhåndskendskab til banen. Jesper Egebart, Vejle, var sidste år med i Classic Race Aarhus, men det var i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen.


Jesper Egebart (th.) er en af årets debutanter i Auto-G Danish Thundersport Championship
(Foto: CN Photo)

”Nu er bilen blevet lidt større,” siger køreren fra FP Racing. ”Ja, man kan også sige, at banen bliver mindre, men det bliver i hvert fald anderledes at køre på banen med min DTC-Camaro, så jeg er glad for, at jeg har prøvet det før.”

Jesper Egebart var en af de debutanter, som klarede sig bedst, da sæsonen i årets Auto-G Danish Thundersport Championship blev skudt i gang i slutningen af april. Han indtager en sammenlagt tiendeplads efter løbene på FDM Jyllandsringen, hvor han scorede en fjerdeplads i et af kvalifikationsheatene.

”Jeg går selvfølgelig efter at vinde, men jeg tror også, at Jan, Casper og John (Magnussen, Elgaard og Nielsen red.), vil være godt kørende, så jeg tror, at en top 5-placering vil være positivt, men jeg vil også gerne køre hurtigere end sidste gang,” siger Jesper Egebart.


Der skal sikkert også skrives en masse autografer i weekenden, når Jesper Egebart starter ved Classic Race
(Foto: CN Photo)

Men selv om han har erfaring fra gadebanen i det centrale Århus fra sidste år, så bliver det noget andet at skulle starte her i Auto-G Danish Thundersport Championship.

”Jeg har endnu ikke kørt så meget i bilen, så jeg skal vænne mig til at fornemme størrelsen af bilen. Jeg har jo kørt den på Jyllandsringen, men det har altså større konsekvenser, hvis det går galt på banen i Århus,” indrømmer den 21-årige racerkører, som forudser flere forandringer.

”De største udfordringer er nok på stykket oppe ved Dronningens sommerhus, for igennem chikanen der og rundkørslen er det snævert. Generelt bliver chikanerne en udfordring, og så er der farten på langsiden, som er anderledes. Vi kørte nok 180 km/t i Legend-racerne, og i DTC-raceren når vi vel 230 km/t.”

Auto-G Danish Thundersport Championship
DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 18/05/14 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •