Steven og Simon Tirsgaard tilfredse efter 1. afdeling

Road Racing
14/05/14

af DM Road Racing på Ring Djursland
Team Xpedit´s 2 kørere, brødrene Steven og Simon Tirsgaard, deltog på Ring Djursland i 2 løb i forbindelse med 1. afdeling af DM i Road Racing, med et meget tilfredsstillende resultat.

Simon deltog på sin BMW S 1000 RR maskine i Super Bike klassen med 2 placeringer som nr. 2. Steven kørte i Super Sport 600 klassen på sin nye Kawasaki ZX 600 R med en 1. og 3. plads som resultat.

Steven Tirsgaard
(Foto: Kimersfoto.dk)

Tidtagningerne til de 2 løb resulterede for Simons vedkommende i, at han startede som nr. 2, mens Steven startede fra en placering som nr. 5 til begge de gældende løb.

I det første løb kom Simon Tirsgaard og 3 kørere meget tæt rundt i det første sving efter starten, mens Jan Jespersen stak af i front af feltet, hvor han forblev indtil det ternede flag. Simon fik sig efterhånden frigjort af de øvrige kørere med Ulrik Døssing Nielsen og Erik Thomsen efter sig, og sluttede som nr. 2 med 3.235 sekunder op til 1. pladsen. Undervejs i løbet satte Simon den hurtigste omgangstid på Ring Djursland i denne weekend med en tid på 49.062 sekunder.

Søndagens løb blev afviklet på nogle meget våde baner i modsætningen til de tørre baner lørdag. Simon lavede en kanonstart og tog føringen i løbet foran Jan Jespersen. De 2 kørere trak stor afstand til det øvrige felt, men løbet blev afgjort i det sidste sving, hvor Jan kørte forbi Simon og kom over målstregen med et forspring på 0,147 tusindedel af 1 sekund.

Simon var naturligt skuffet over den manglende sejr, men han fik bevist, at han virkelig kan køre i regnvejr og på våde baner uden nogen form for elektroniske hjælpemidler til at regulere de voldsomme kræfter raceren er i besiddelse af. Der skal lige bemærkes, at Simon ikke har kørt nogen form for race eller træning i 2014, idet han lige er ankommet fra 2. mdr. s ophold i Australien, men kun kørt 2 x 20 minutters tidtagning forud for 1. løb lørdag.

Talentet for race er helt indlysende set ud for resultaterne i denne weekend, og hvad Simon har præsteret de tidligere sæsoner. Simon kører i øvrigt på en standard cykel i Super Bike klassen, idet han skal køre den i den tyske i IDM serie Superstock 1000, hvor der er meget strenge regler for ændring af racerne.

Steven Tirsgaard startede som omtalt fra en 5. plads i løb 1, og meget hurtigt var der en gruppe på 5 kørere, der trak fra i front, hvor først svenskeren Jim Claeesson faldt fra, mens der var en meget tæt dyst mellem Steven, Rene Prang, John Høj og Søren Jæger. Allerede efter de 3 første omgange kunne vi se, at Steven virkelig havde fart i raceren, og på de sidste omgange af løbet trak Steven fra de øvrige, og holdt en konstant afstand til forfølgerne på 2 sekunder endte først over målstregen med Rene Prang som nr. 2 og John Høj og Søren Jæger på de følgende pladser. Undervejs i løbet satte Steven den hurtigste tid i klassen på 50,605 meget tæt på den hurtigste tid, han tidligere havde kørt på Ring Djursland, mens han i 2008 kørte Supersport 600.

Søndagens løb blev kørt på en meget regnvåd bane, som vi erfaringsmæssigt er vidende om ikke er Stevens ”livret”. Der kom dog hurtigt en rækkefølge med Rene Prang i front og Søren Jæger som nr. 2 og Steven på 3. pladsen, hvilket også blev rækkefølgen ind over målstregen med Martin Simonsen under 1 sekund efter Steven.

Steven Tirsgaard var meget tilfreds efter de 2 første løb i DM serien, når man skal tage hensyn til, at der ikke var kørt træningsløb forinden, og det var første gang han overhovedet kørte en Kawasaki ZX 600 R, men den var utrolig let at manøvrere med rundt på banen. Steven er ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning, at brødrene skulle køre i hver deres klasse.

For at blive klar til sæsonen skylder vi en stor tak til Xpedit samt AH Racing og mekanikerne omkring teamet.

Vi ser meget frem til næste afdeling af DM på Padborg Park den 31. maj – 1. juni.