Estré og van Lagen vinder det hele på Zandvoort

ADAC GT
Masters

13/05/14

Det blev til to sejre for Estré og van Lagen ved weekendens hollandske indslag i ADAC GT Masters, på en regnfuld bane i Zandvoort. Nicki Thiim og Fabian Hamprecht tager en femte- og en tredjeplads.

Under ugunstige vejrforhold vandt Kevin Estré og Jaap van Lagen (GW IT Racing Team / Schütz Motorsport) det første af to løb i ADAC GT Masters på Zandvoort i Holland. Porsche kørerne satte sig, i vedvarende regn, på en solid føring under løbet på den krævende bane, og vandt med en margin på 9.2 sekunder, foran Christer Jöns (36, Ingelheim / Prosperia C. Abt Racing) og Markus Winkelhock (33, Berglen-Steinach) i Audi R8, samt Kelvin van der Linde (17, ZA / Prosperia C. Abt Racing) og René Rast (27, Frankfurt) også i Audi R8.

Kevin Estré og Jaap van Lagen - weekenden vindere
(Foto: Natascha Theisen)

Fundamentet for sejren satte Estré allerede fra begyndelsen af løbet, med et imponerende tempo under starten. Efter den første kurve havde franskmanden overtaget føringen fra polevinder Robert Renauer (Team Herberth), som var uheldige og skred af banen i tredje sving. Hermed kunne Estré stikke af fra forfølgeren, Florian Stoll (kfzteile24 APR Motorsport). Porsche Carrera Cup mesteren kørte op til tre sekunder hurtigere end hans forfølgere, og udvidede sit forspring til 18 sekunder, til Christer Jöns der med sin Audi R8 havde overtaget andenpladsen fra Floorian Stoll.

Kamp om anden position

Ved det obligatoriske pitstop, videregav Estré Porschen til Jaap van Lagen med et forspring på 16,8 sekunder. Hollænderen udnyttede sit kendskab til banen, under den tiltagende regn i anden halvdel af løbet, og bragte bilen sikkert til sejr i det første løb.

De to Audi R8 LMS, kørt af Kelvin van der Linde og Rene Rast, samt Christer Jöns og Markus Winkelhock, kunne indtage anden og tredje pladserne.

Lørdagens podie

Danske Nicki Thiim og hans teamkollega Fabian Hamprecht vekslede deres første regnløb i en Audi R8 LMS ultra, til en god femteplads. Til weekendens andet løb, sæsonens fjerde, som startede søndag kl 12, skulle Nicki Thiim og Fabian Hamprecht starte på anden position.

Søndagens løb blev endnu en sejr til den lokale helt Jaap van Lagen og Kevin Estré. Kelvin van der Linde og René Rast kunne indtage anden pladsen, mens Nicki Thiim og Fabian Hamprecht kunne indtage den tredje plads på podiet - deres første podieplacering med deres Audi R8.

Jaap van Lagen kunne igen udnytte sit store kendskab til banen, og vendte de vanskelige forhold til sin egen fordel. Fra fjerde startposition overhalede hollænderen på første omgang Dominik Baumann (PIXUM Team Schubert) i BMW Z4 GT3, og kunne en omgang senere trække forbi Nicki Thiim i Audi R8. Derefter indledte van Lagen en længere kamp om føringen med René Rast, hvor det til sidst lykkedes van Lagen at overhale sin modstander med en veludført manøvre i yderbanen gennem første sving. Fra det øjeblik kunne ingen stoppe den gul/sorte Porsche. van Lagen kunne overdrage bilen til sin holdkammerat Kevin Estré med en føring på 2,4 sekunder. Franske Kevin Estré kunne øgede føringen under den tiltagende regn, og vandt uantastet med 8.3 sekunder til van der Linde.

Søndagens podie, med Thiim og Hamprecht til højre

Danske Nicki Thiim og Fabian Hamprecht sikrede sig med 13,9 sekunders afstand den tredje placering på podiet. For Thiim var det første podie i 2014 sæsonen af ADAC GT Masters.

Om lidt over 14 dage, fra 23. til 25. maj, køres sæsonens 5. og 6. løb, på Eurospeedway Lausitz.