Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Igen en succes, for Nicolai & Team 968 Racing

Special Saloon 
09/05/14 

Første weekend af maj stillede Nicolai Aaberg Hansen og 968 Racing Team, til start i Special Saloon Car Klassen, med en nyindkøbt Radical SR3 RS. Nicolai vandt sidste år DASU´s: Yountimer-cup divisionen i sin Porsche 968 og derfor var alt nyt, til debuten i Danmarks hurtigste racerklasse.
 


Forårets komme og en ny racer – sæsonen 2014 startede, hvad kan man ønske sig mere?
(Foto: Keld Bendtsen)

Løbet tjente flere formål. Først og fremmest at få løbs erfaring, blive ”dus” med, den nye Radical racer og ikke mindst høste de point der var muligt. Samtidig var løbet en god opvarmning til det kommende Radical Cup Scandinavia der afvikles på Kinnekulle Ring, den sidste weekend i maj måned.


(Foto: Helge Bendtsen)

Inden start var der skruét ned for forventningerne, fordi Teamet vidste at bilen manglede kraft, og med sine ”kun” 260 Hk, gav det begrænsede fart ressourcer!

Kort inde i løbet og især på Padborgs langside, viste tophastigheden sin begrænsning, idet Nicolai´s Radical ”kun” opnåede de 201 km/t for enden af langsiden, mens den i samme klasse deltagende Aquilia racer, samme dag blev målt til 261 km/t...

Derfor var det desto mere imponerende, at det lykkedes for Nicolai at køre i 3. hurtigste tid, under lørdagens kvalificerende tidstagning.


(Foto: Helge Bendtsen)

I 1. heat startede han således fra 3. pladsen. Herefter tabte han en énkelt placering i forbindelse med starten og derfra gik jagten så ind på de forreste. I ”kampens hede”, hvor Nicolai forsøgte at finde en vej forbi Jørgen Hansen, gled således både Mikkel O. i sin Porsche 997 GT3 & Preben Grundvig i sin Ferrari 458 Challenge forbi, hvilket deklasserede ham yderligere to pladser tilbage i feltet.

Men herfra viste Nicolai imidlertid overbevisende flot kørsel, og efterfølgende overhalede han både Preben og Jørgen, hvilket resulterede i en placering som no. 3. i heatet.

2. heat var næsten en gentagelse af første, hvor to af konkurrenterne strøg forbi ham i startfase og herfra var det en hård kamp, at arbejde sig tilbage igennem feltet.

Mod slutningen af heatet, kom der pga. uheld, en periode med Safety Car og da løbet igen blev givet frit, kørte et par af konkurrenterne desværre udenom Nicolai, og med få omgange tilbage, nåede han ikke at revancherer sig yderligere, hvorfor heatet sluttede med på en - godkendt - 5. plads.

Sluttelig startede Nicolai fra 3. pladsen i heat 3 og igen mistede hen en placering i starten. Heatet var endnu engang præget af tætte kampe med en håndfuld konkurrenter, hvor Nicolai efter 18 intense minutter, endte på én 4. plads!

Alt i alt, en interessant weekend, med stor succes og optimisme for 'Team - 968 Racing', som ser meget frem til næste opgør, der sker i forbindelse med Classic Race Aarhus den d.16-18. maj.

Team 968
www.968.dk


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 04/05/14 - Padborg Park - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her