Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

”Spøgelsesbilist” på Padborg Park

Danish Endurance
Championship 

08/05/14 

DEC - Danish Endurance ChampionshipSidste års debutanter i DEC, som havde afsluttet sæsonen med en flot samlet 2. plads i den store division, har skiftet navn fra Redneck Racing til Team Søgaard Racing. Det blev dog en kort tur på Padborg, da de blev mødt af en ”spøgelsesbilist” tidligt i løbet.
 

Der var gjort mange forbedringer ved bilen til sæson 2 for teamet og selve teamet var opgraderet med alle de erfaringer, der var kommet i løbet af den første sæson.

Tidstagning og løbet kørte fint for begge kørere Mick Søgaard og Kim Aamodt.

Cirka halvanden time inde i løbet skete uheldet dog. Da Kim Aamodt kommer rundt i sidste sving ved dommertårnet ser han fra flagposten et gult flag, og sænker derfor farten. Da han når rundt i svinget kan han se den førende Ferrari holder inde i venstre side af banen og er spundet. Det sidste mekanikeren hører ind over Intercom er Kim Aamodt gentager: ”Bare han ikke bakker..bare han ikke bakker. Kim Aamodt trækker helt mod højre, men idet han er ved at passerer Ferrari med kører Casper Kirk Johanssen. Så blev der stille. Casper Kirk Johansen bakker Ferrari’en for fuld kraft tilbage mod kørselsretningen, lige ind i BMW‘en. BMW’en som billederne viser lider kraftig skade, og er selvfølgelig ikke i stand til at fortsætte. Der venter nu mange timers arbejde på værkstedet igen for mekaniker Lars Fuglsang. Casper Kirk Johansen blev diskvalificeret for resten af løbet pga. groft uforsvarlig kørsel mod kørselsretningen og tilsidesættelse af andre deltageres sikkerhed.


(Foto: Dan SP Photo)

Kim Aamodt var efter et besøg i ambulancen klar til at udtale sig til både tv og skrivende presse imens han gik og ventede på den undskyldning fra Casper Kirk Johansen (kører i Ferrai’en) som han nu efter et år i DEC helt klart forventede. Men denne form for ”gentleman” opførsel som hele teamet havde oplevet i sæsonen 2013 var ikke noget de praktiserede hos Formula Racing og Casper Kirk Johansen. Det var meget skuffende ikke at modtage en undskyldning oveni frustrationerne over alt det arbejde der ligger forude for at få BMW’en klar til næste løb.


(Foto: Dan SP Photo)

Teamejer Mick Søgaard var også noget undrende over den manglende undskyldning fra den skyldige i uheldet, og ærgrer sig over første negative oplevelse med DEC.

Team Søgaard Racing håber på at deres stakkels mekaniker kommer igennem, og at de når at blive klar til Ring Djursland d. 31/5, da mange af deres sponsorer, venner og familie har sat denne weekend af til at komme over og støtte op om dem. Måske kigger Casper Kirk Johansen forbi med en undskyldning der…

Team Søgaard Racing
Dorthe Rudgaard


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 03/05/14 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •