Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Godkendt debut

Danish Endurance
Championship 

07/05/14 

DEC - Danish Endurance ChampionshipTeam Lindholm – Normann racing stillede lørdag til start med deres to biler i DEC. Teamet har til denne sæson ændret på sammensætningen af kører, biler og mekanikere. Som afløser til den aldrende 106 maxi som Peter Normann har kørt de sidste sæsoner, er der indkøbt en peugeot spider som i løbet af vinteren er blevet gennemrenoveret og opdateret.
 


Der er masser af krudt i den nye bil
(Foto: KCJ-Foto)

Bilen skal i denne sæson køres af Peter Normann, Normanns køreskole og Henrik Bollerslev, Lindholm biler. Peters søn, Frederik Normann har sammen med den tidligere rallycross kører, Thomas Mark købt en peugeot 106 GTI som de sammen skal køre i denne sæson af DEC. Denne bil står dog fuldstændig standard, og de to vil med dette projekt forsøge at bevise at man med en standard bil og uden nævneværdigt budget sagtens kan køre motorløb. Til lørdagens fire timers løb skulle Mandskabet i spideren starte fra en plads som sekser i deres division, og en sjette plads generelt, og 106´eren fik sig kvalificeret ind som firer i deres division og en 21. plads generelt.

Under løbet oplevede Frederik Normann at bremserne blev for varme, og bremse pedalen gik i bund under en kraftig nedbremsning. Dette resulterede i en påkørsel af en anden deltager, og en utilsigtet afmontering af den forreste kofanger. Frederik returnerede til pitten med den delvist afklædte bil, og da reglementet ikke tillod dem at fortsætte uden kofangeren, som lå i den fjerneste ende af banen, måtte der en stafet afsted efter den. Efter en lille halv time i pitten var den hvide peugeot klar til at køre på banen igen, og resten af løbet kørtes uden en masse uregelmæssigheder.

Anderledes glat gik det for mandskabet i den nyrenoverede peugeot spider. Et smart træk med et pitstop under safetycar gjorde at de sparede tid på deres ene stop, et stop som blev gennemført som et rent pause stop. Dog satte en løs forlygte en kæp i forhjulet for deres snedige plan – den faldt tilbage og lagde sig på dækket som langsomt i en sky af røg blev slidt så meget at det var nødvendigt med et ekstra stop for at få afmonteret lygten og skifte fordækket. Det ekstra stop fjernede muligheden for en podieplads til de to chauffører, som dog alligevel var tilfredse efter målflaget blev passeret.


Begge biler fik målflag på fjerde pladser
(Foto: KCJ-Foto)

Eftersom vi, til denne sæson, er et team som sat sammen af en masse nye ingredienser er vi rigtig godt tilfredse med to fjerde pladser, stabiliteten og farten er der i begge biler, så nu skal vi hjem og finpudse til næste afdeling – siger de fire chauffører sammenstemmende efter løbet.
Næste afdeling køres på Ring Djursland D. 31/5

Team Lindholm-Normann racing / KCJ FOTO


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 03/05/14 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •