Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Endurance Championship

Podieplads til Young Driver AMR

FIA WEC 
06/05/14 

World Endurance ChampionshipFor anden gang i år kom Young Driver AMR bilen på podiet. Det skete denne gang via en anden plads på Spa-Francorchamps banen i Belgien.
Andenpladsen sikrede Young Driver AMR bilen en foreløbig føring i klassen.
 

Unge chauffør AMR scorede for anden gang i træk en podieplacering ved anden runde af FIA WEC på Spa banen i Belgien. Kristian Poulsen, David Heinemeier Hansson og Richie Stanaway blev toer i den af Aston Martin Racing indsatte Young Driver AMR - Aston Martin Vantage i GTE -Am klassen. Young Driver AMR vandt sæsonens første runde på Silverstone og bekræftede deres gode præstationer på Spa- Francorchamps banen. Denne podieplacering på Spa var igen et resultat af en rent løb uden fejltagelser fra kørerne og holdet og ved hjælp af en meget stærk taktik.


(Foto: Aston Martin Racing - Drew Gibson)

Løbets start var en udfordring for Young Driver AMR som startede med Richie Stanaway i bilen. Han måtte starte fra sidste position i klassen efter en meget vanskelig kvalifikation som blev afviklet i både våde og tørre forhold. Den hurtige newzealænder, der kørte sit første løb for Young Driver AMR i Belgien, avancerede sig hurtigt fremad efter starten, tog position efter position og kørte sig frem som nummer tre efter den første time. En taktisk træk derefter bragte Stanaway i spidsen af løbet. Stanaway derefter afleverede Aston Martin bilen til Kristian Poulsen i føring af løbet. # 95 Vantage GTE kørte derefter i top tre i klassen med Poulsen og David Heinemeier Hansson indtil slutningen af ​​løbet . I de sidste minutter, hvor Stanaway var i bilen til sin anden tørn i løbet og var i tredje position bag en Ferrari og søster Aston Martin'en, kørt af Young Driver AMR køreren Christoffer Nygaard, da Nygaard måtte i pit til et splas and dash på næstsidste omgang og Stanaway rykkede frem til andenpladsen. Nygaard sluttede på tredjepladsen .

" Vi kørte et perfekt løb med ingen fejl og ingen mekaniske problemer ", sagde David Heinemeier Hansson efter løbet. " Vi kunne ikke kæmpe om sejren i dag. Den førende Ferrari havde et bedre brændstofforbrug, var hurtigere i dag, og bare for at langt foran. Vi kørte dobbelt stints på hvert sæt dæk for at spare tid på pit stop, men selv med det, kunne vi ikke kæmpe for at vinde. Jeg håber at vi inden Le Mans, vil finde løsninger på at reducere vores brændstofforbrug og få øget hastigheden, så kan vi få et helt fantastisk Le Mans".

"Vi startede fra sidste pladsen i klassen, så nummer to er et flot resultat ," siger Kristian Poulsen. " Vi havde ikke noget svar i dag mod hastigheden af Ferrari, men vi havde en god taktik, og så var vores team meget stærk. Det var fantastisk at have Richie Stanaway som holdkammerat denne weekend, han kørte et rigtig godt løb. Under mit sidste stint, havde jeg en god kamp om føringen i klassen med Christoffer Nygaard, der var meget interessant. "

Efter to af otte løb, fører Young Driver AMR FIA WEC for GTE Am hold, mens Kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson fører FIA WEC for GTE Am kørerne.

Resultat Seks timers Spa GTE -Am - klassen
1. Cioci/Venturi/Perez-Companc (Ferrari 458 Italia)
2. Poulsen/Heinemeier Hansson/Stanaway (Young Driver AMR-Aston Martin Vantage)
3. Nygaard/Lamy/Dalla Lana (Aston Martin Vantage)
4. Ried/Bachler/Al Qubaisi (Porsche 911 RSR)
5. Wyatt/Rugolo/Bertolini (Ferrari 458 Italia)

Stillingen i FIA WEC for GTE-Am kører:
1. Poulsen/Heinemeier Hansson (Young Driver AMR-Aston Martin Vantage), 43 points
2. Cioci/Venturi/Perez-Companc (Ferrari 458 Italia), 34 points
3. Nygaard/Lamy/Dalla Lana (Aston Martin Vantage), 33 points
4. Wyatt/Rugulo/ (Ferrari 458 Italia), 26 points
5. Thiim (Young Driver AMR-Aston Martin Vantage), 25 points
6. Ried/Bachler/Al Qubaisi (Porsche 911 RSR), 24 points
7. Stanaway (Young Driver AMR-Aston Martin Vantage), 18 points

Stillingen for FIA WEC GTE Am teams:
1. Young Driver AMR (Aston Martin Vantage), 43 points
2. AF Corse (Ferrari 458 Italia), 34 points
3. Aston Martin Racing (Aston Martin Vantage), 33 points
4. AF Corse (Ferrari 458 Italia), 26 points
5. Proton Competition (Porsche 911 RSR), 24 points

Med venlig hilsen
Young Driver AMR


Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 03/05/14 - Spa-Francorchamps - FIA WEC
  •      ASETEK SIMSPORTS