Carrera Cup
Germany

03/05/14

Thiim på podiet
Philipp Eng satte sig solidt på sejren i første runde af det tyske Porsche Carrera Cup, der blev kørt på Hockenheim. Østrigske Philipp Eng vandt lørdagens løb med 3.1 sekund til danske Nicki Thiim og newzealandske Earl Bamber.

"Jeg er meget begejstret for at have vundet løbet i dag. alt vores hårde arbejde hen over vinteren betalte sig, og alt virkede perfekt i den nye bil", sagde den overlykkelige Eng efter sejrsceremonien. I denne sæson kører alle deltagerne i den nye 460 hestes Porsche 911 GT3 Cup, type 991.

Philipp Eng
(Foto: Porsche / Bildagentur Kräling)

Eng startede fra pole position, og var hurtigt afsted, i modsætning til franske Jim Pla der startede ved siden af Eng. Han faldt langsomt ned gennem feltet, hen over hele løbet, og sluttede på en 16. plads. Startende bag dem, kunne Nicki Thiim køre sig til en anden plads, men ikke uden kamp. Bagfra kom Earl Bamber, der er forsvarende mester i den asiatiske Porsche Carrera Cup, og han forsøgte over flere omgange at klemme sig forbi Nicki Thiim.

"Havde jeg bare haft én omgang mere, var jeg kommet forbi ham", sagde Bamber efter sin premiere i den tyske Porsche Carrera Cup.

Nicki Thiim var også i højt humør:
"Jeg kæmpede med dækkene mod slutningen af løbet, men jeg nød virkeligt duellen med Earl. Alt i alt var det en god start på sæsonen".

Nicki Thiim

Søndag køres der endnu en afdeling på Hockenheim, kl 10, hvor der køres et sprint-løb over 18 omgange (82 km), der kan streames på Porsche.de og n-tv.de/sport

Podiet efter første løb: Nicki Thiim, Philipp Eng og Earl Bamber