Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

6 nordjyske sejre i 6 Folke Race-finaler

Folkerace 
04/05/14 

Motorsport Nordjylland (MNJ) blændede op for DM-næstenpremieren i Folke Race på motorbanen i Nysum. I både Klasse 1 (auktionspris: 6.000 kr.) og 2 (auktionspris: 9.000 kr.) scorede nordjyderne topresultater ved DM-opstarten i Esbjerg, hvorfor forventningerne til frontresultater på hjemmebane var pænt store.
 

- Alle FR-kørere forfølger naturligt deres egne placeringschancer, konstaterer løbsleder Hans Erik Sørensen. - Ingen kom derfor sovende til point-slutspurten i finalerne. I de indledende heats bliver hver kører udfordret af start fra både første, anden og tredje startrække. Det var derfor kun MNJ’eren: Matthias Østergaard (Klasse 1) og Dennis Steffensen fra Ringkøbing, som 3 heatsejre ud af 3 mulige.


Matthias Østergaard ligger på en samlet DM-toer i Klasse 1
(Foto: Kirketerp)

- Matthias Østergaard er en blandt de mange talentfulde unge kørere i MNJ, supplerer banechef Kaj Storgaard. – Han hjemkørte således nr. 4 sammenlagt i DM 2013 for U18-kørerne, og han blev vicedanmarksmester i 2011 (U16).

En anden ung uprunner (Thomas A. Poulsen) fra MNJ satte sine dækspor i både C- og B-finalerne: - Jeg fik en god start i C'eren, og kunne derfor køre etteren hjem fra spids. I B-finalen gik det lidt anderledes, idet jeg var tæt at miste både speed og fremadretning i start-slagsmålet. Efter nogle nervepirrende ratkorrektioner fightede jeg dog hjem til en sejr, og dermed en startbillet til A-finalen.


En punktering på højre baghjul hæmmede speeden for Thomas A. Poulsen
(Foto: Kirketerp)

I A-finalen forduftede konkurrenceheldet i forårsvarmen, idet Thomas A. Poulsen blev ramt af en punktering. Meget tydede på en sejr til vendelboen: Mathias Sanderhoff, men i allersidste sving overtog Kenneth Sejersen fra MNJ føringen og kørte forbi målflaget som etter. Den unge nordjyde er nu suverænt i front for DM efter to sejre ud af to mulige.

- I al beskedenhed manglede jeg også en lille meter i at komme forbi, oplyser far Christian Sejersen. - Slutresultatet blev derfor en treer. Matthias Østergaard var lige i slipstrømmen som nr. 4, og Torben Nielsen fra MNJ scorede femtepladsen.


Christian Sejersen i front foran den senere vinder af A-finalen: Kenneth Sejersen
(Foto: Kirketerp)

I Klasse 2 fik MNJ'eren: Anders Salomonsen en god start i A-finalen, men manglede få centimetre i at slippe fri af startfighten. Slutresultatet blev en pirouette og punktering, hvorefter nordjyden fik sig kæmpet hjem på femmeren.


Et race-sammenstød og en punktering satte Anders Salomonsen tilbage i A-finalen for Klasse 2
(Foto: Kirketerp)

Frontkampen stod mellem klubkammeraterne: Casper Stenfeldt og Torben Dejligbjerg, som susede over målstregen som etter og toer. Vinderen fra DM-premieren i Esbjerg: Torben Svendsen scorede nærkontakt med sikkerhedsbarrieren, og nåede derfor ikke det ternede flag.


Casper Stenfeldt scorede en flot sejr i Klasse 2, og ligger nu nr. 3 sammenlagt i DM
(Foto: Kirketerp)


Efter 2 andenpladser er Torben Dejligbjerg gået i front for Klasse 2 sammenlagt
(Foto: Kirketerp)

Førstedagen af løbsweekenden var opstart på DM-serien i supportklasserne: U16, U18 og Ladies Cup, hvor MNJ også har stolte traditioner.

Med en sejr i U16 fik Kristian Schack en god start på DM-sæsonen, som byder på 7 løb.


Rasmus Vorre vandt i U18, men scorede herefter en kolbøtte med halv skrue i Klasse 1
(Foto: Kirketerp)

I U18 hjemkørte Rasmus Vorre sejren foran Kristine Cilleborg Madsen på tredjepladsen.

Også i Ladies Cup stod der MNJ på etteren, idet Camilla Trærup ikke uventet kørte først over målstregen.


Camilla Trærup gik i front for Ladies Cup 2014
(Foto: Kirketerp)

Den nordjyske triumf blev cementeret i Old Boys, hvor Christian Sejersen kom øverst på sejrsskamlen foran klubkammeraterne: Kim Sørensen og Bent ”Bettemand” Sørensen.

Lørdag d. 17. maj blænder MNJ for det traditionsrige ÅBENT HUS i Folke Race, som efterhånden er blevet et stort tilløbsstykke på motorbanen i Nysum.

I midten af juni er nordjyderne værter for Mekonomen/Ecoteck Rally Cross Denmark, som samtidig er premieren på det nordeuropæiske mesterskab 2014 (NEZ) i Rally Cross.

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 27/04/14 - Nysum - Folkerace
  •