Absolut godkendt debutweekend

03/05/14

Endelig kom weekenden hvor Brian Johannesen skulle have sin debut i asfaltbanesporten.
Debuten faldt ved Yokohama 1600 Challenge til Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen.

I 2013 var Brian hjælper for Omotorsports 1. kører, Karsten Olsen, men fik i løbet af sæsonen selv så meget mod på det, at han gerne selv ville ud at køre ræs.

Derfor faldt beslutningen på at købe en 2013 løbsvindende Citroen Saxo VTS, hvorefter teamet gik i gang med at få den skilt helt ad og få alting tjekket igennem inden sæsonstarten 2014. I marts stod den på licensprøve, som blev bestået med UG, hvorpå vejen var banet for debut ca 1 måned senere på FDM Jyllandsringen.

Vejrguderne var rigtig i racerhumør hele weekenden og leverede strålende solskin.

Brian Johannesen
(Foto: CN Photo)

Teamet havde valgt at købe en ekstra træning lørdag formiddag for lige at komme i gang i bilen, samt lære banen at kende. Det blev til en god start, og Brian fik mere og mere fart i bilen for hver omgang.

Lørdag middag var det tid til klassens officielle træning. Stille og roligt faldt tiderne, og da det ternede flag faldt efter de 20 minutters træning, havde Brian forbedret omgangstiderne med over 1 sekund, hvilket rakte til 11. hurtigste tid ud af 20 kørere, som deltog i træningen.

Der skulle vise sig at være endnu mere fart i bilen, da kvalifikationen skulle køres senere samme dag. Endnu engang faldt omgangstiderne stille og roligt, men konkurrenterne stod heller ikke stille. Så på trods af en forbedring af tiden, rakte det kun til endnu en 11. plads.

Det var teamet dog langt fra tilfreds med, så de gik i gang med at lede efter den manglende tid, og prøvede at ændre lidt på setupet til søndagens 2 løb.

Den hvide Citroen Saxo med nummer 66 på siden fik en rigtig god start, og trods lidt tæt kørsel rundt på første omgang lykkedes det at kæmpe sig helt op på en 9. plads, og endda en 8. plads omgangen efter.

Herefter stod den på en løbslang dyst med Andreas Top Jensen hvor det bølgede frem og tilbage mellem de 2 kørere. 3 omgange før mål forsøger at Brian at dykke indenom, men får udbremset sig selv, og i stedet smutter Carsten Rasmussen forbi og tager den vigtige 8. plads. Lige nøjagtig kampen med Andreas Top Jensen var meget vigtig, da både han og Brian kæmper mod hinanden i Rookiemesterskabet, som er for nye asfaltbanekørere.

Grunden til at netop 8. pladsen er vigtig, er at den giver Pole Position til løb 1, så den fejl var Brian noget ærgerlig over. Men på den anden side set, den som intet vover, intet vinder.

Dermed var 9. startposition udgangspunktet til løb 2. Her forløber starten dog ikke helt så perfekt for køreren fra Låsby, da han falder ned på 10. pladsen og endda helt ned på 11. pladsen omgangen efter. Men herefter går jagten for alvor ind på det tabte, og 5 omgange efter overhaler han 3 forankørende og kan derefter køre i mål, med en god afstand til forfølgerne, på en flot 8. plads. I Rookiemesterskabet blev det til en meget godkendt 2. plads.

I det generelle DIF Danmarksmesterskab indtager Brian Johannesen en aktuel 9. plads, mens han liger på en delt 2. plads i Rookiemesterskabet.

Men der er 6 løbsafdelinger endnu, så meget kan nå at ske.

Næste løb bliver på Ring Djursland i weekenden 31. maj – 1. juni, hvilket ligesom FDM Jyllandsringen var, er helt nyt terræn for Brian Johannesen.