1600 Challenge

Perfekt sæsonstart på hjemmebanen

03/05/14

Karsten Olsen, Omotorsport, fik en perfekt start på sæsonen, da Yokohama 1600 Challenge deltog ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen.

Den lokale kører fra Låsby skiftede i 2013 fra grusbanerne til asfaltbanerne og havde en rigtig god debutsæson, med flere generelle top 5 placeringer og en slutplacering som nummer 9 i det generelle DIF Danmarksmesterskab. Ydermere blev det til flere sejre i Rookiemesterskabet for nye asfaltbanekørere og en 3. plads i det mesterskab.

Forud for 2014 sæsonen har teamet haft bilen skilt ad og gennemgået fra A-Z, og derudover haft den en tur til maler og skiltemontør, så den fremstår i et helt nyt design. Og det på trods af at sidste års design faktisk blev valgt til klassens flotteste bil.

”Vi har i løbet af vinteren fået opdateret undervognen på bilen, for at kunne holde en mere stabil fart gennem omgangene i et heat, uden at overkøre dækkene,” udtaler Karsten Olsen

Karsten Olsen
(Foto: CN Photo)

Weekenden startede lørdag morgen med et ekstra træningspas forud for den egentlige weekend. Det blev mest brugt til at banke rusten af.

Lørdag 11.40 stod den på sæsonens første officielle træning, og her gik alt planmæssigt. Det blev til 13 gode omgange, og den bedste tid rakte til 9. bedste tid.

Senere lørdag eftermiddag skulle startplaceringerne til søndagens første heat afgøres. Med lidt småjusteringer på bilen efter træningen havde den koksgrå Peugeot 207 med nummer 9 på siden fundet endnu mere fart. Faktisk blev der klippet 0,6 sekund af træningstiden, og denne tid gav 7. startposition til løbet. Toppen lå faktisk så tæt, at 4. pladsen kun var yderligere 0,3 sekunder væk. Så der var ikke plads til nogen fejltagelser uden at man så røg adskillige pladser tilbage.

Søndag middag var det endelig tid til sæsonens første heat. Karsten fik en rigtig god start, og fik sig skudt frem på 5. pladsen inden at første omgang var kørt. Omgangen efter tabte han dog en enkelt placering, men inden at målflaget faldt efter 13. omgange, var den plads tilbageerobret og endda endnu en, så slutplaceringen blev til en flot 4. plads.

Teamet var derfor meget tilfreds med bilen, så der blev ikke lavet det store udover at rense dæk forud for heat 2.

Da man vender top 8 til heat 2, skulle Karsten Olsen starte på 5. startposition. Det blev til en første omgang med meget tæt kørsel, men alligevel formåede han at holde placeringen. Men som altid i Yokohama 1600 Challenge blev der kæmpet om placeringerne, så i de efterfølgende omgange bølgede det lidt frem og tilbage med overhalinger i både positiv og negativ retning. Da det ternede flag faldt efter de 15 minutter plus en omgang, havde Karsten fået sig stabiliseret på 5. pladsen med god afstand til de efterfølgende biler.

”Det ser umildbart ud til at have lykkes med ændringen af undervognen. Jeg er i hvert fald meget tilfreds med weekendens resultat. Og så må vi se om det er mig eller mekanikeren der skal finde det sidste halve sekund,” slutter Karsten Olsen

Weekenden blev den bedste resultatmæssigt hidtil. Teamet har ikke tidligere været oppe på 4. pladsen, og ydermere har der ofte været større spring mellem løbsresultatet fra heat 1 og heat 2. Men den gode og stabile kørsel denne weekend resulterede i 34 rigtige gode point på kontoen samt en aktuelt 4. plads i DIF Danmarksmesterskabet.

Men der kan stadig nå at ske meget i de resterende 6 afdelinger af Yokohama 1600 Challenge 2014.

Næste løb køres på Ring Djursland i weekenden 31. maj – 1. juni.