Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Acceleration 1

Dennis Lind giver teamejer minder om James Hunt

Formula
Acceleration 1 

01/05/14 

Dennis Lind kunne i går løfte sløret for en overraskende debut i den nyoprettede Formula Acceleration 1 serie. Den vilde Formelbil med 550 HK til kun 698 kilo ville nok få de fleste til at tænke sig om, før de sprang ud i det uden forudgående test i bilen. Men for Dennis Lind var der ingen betænkningstid, da han fik en henvendelse fra Performance Racing om at køre deres bil under Team Sweden banner på den spanske bane Navarra.
 

”Jeg sagde ja med det samme” fortæller Dennis Lind. ”Jeg ved godt, at jeg rent sportsligt kunne have ønsket mig langt bedre forberedelse, men når situationen er som den er, så er det bare at springe til. Min onkel Jan Magnussen har i mange år sprunget fra den ene type racerbil til den anden og han siger, at det har givet ham en masse, som han kan lære af og trække på i forskellige situationer. Så jeg ser sådan på det, at jeg må give alt hvad jeg har, lære så meget som muligt på så kort tid som muligt og så vil jeg ud over en kæmpe oplevelse få en masse erfaring, jeg kan bruge på sigt”.


Det er denne FA1 racer, som Dennis Lind skal debutere i, den kommende weekend

Dennis’ indstilling understreges af Performance Racing Team Swedens indehaver Bobby Issazadhe. ”Som et svensk team holder vi naturligvis altid øje med de unge talenter fra Sverige, men også fra resten af Skandinavien. Siden Dennis kørte Formel Ford har vi været i løbende kontakt med ham, for at få ham i vores Formel 3 bil, men af forskellige grunde lykkedes det ikke. I 2011 fik vi endelig Dennis til at teste og køre et løb for os i Formel 3 og vores forventninger blev omgående indfriet. Det er ikke let bare at hoppe ned i en Formel 3 bil og være hurtig, men Dennis gjorde et fantastisk arbejde i hans første Formel 3 løb på Hockenheim, hvor han udfordrede kørere, der allerede havde kørt en sæson eller mere. Efter dette arbejdede vi virkelig hårdt på, at få Dennis til at køre en hel sæson i Formel 3, men manglende budget gjorde desværre, at det aldrig lykkedes. Lige siden vores korte samarbejde har vi holdt kontakten vedlige og nu hvor chancen kom for at køre i en FA1 Lola/Zytek, tænkte vi at det kunne være en rigtig god chance for Dennis til at vise hans talent. Bortset fra at han er en ung og hurtig racerkører, så er han også en fantastisk knægt og han minder mig lidt om James Hunt med hans ”jeg hopper ned i hvilken som helst bil og kører alt hvad den kan trække” attitude. I denne weekend er Dennis oppe mod nogle top internationale racerkørere, hvoraf nogle allerede har testet Formel 1 og kørt i GP2 og World Series, men mit mål er at slutte begge løb i top 6…”.

I dag torsdag, får Dennis lavet sæde til bilen og fredag får han for første gang lov at prøve bilen af, når der afvikles to officielle træninger forud for første kvalifikation, der også afvikles fredag. Lørdag afvikles kvalifikation til løb to, inden første løb på 30 minutter med et indlagt pitstop starter kl. 15.20. Andet løb med to obligatoriske pitstops afvikles søndag kl. 15.05.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Dennis Lind
  •