Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Næsten perfekt sæsonstart

Yokohama
1600 Challenge 

01/05/14 
Yokohama

Team Bannergaard Racing fik en næsten perfekt sæsonstart i Yokohama 1600 Challenge ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen.
 

Dennis Bannergaard sluttede 4’er i DIF Danmarksmesterskabet i 2013, efter en efterårssæson, der var plaget af problemer med motoren. Først til finaleløbet fik teamet den til at makke ret igen, hvor Dennis kunne slutte sæsonen af med en heatsejr.

Derfor er ambitionerne i 2014 at komme tilbage i top 3 af mesterskabet, og forhåbentlig på det allerhøjeste trin, når sæsonen er slut.

Der var lagt op til solskin og lune forårstemperaturer hele weekenden, så regnvejrsdækkene kunne godt blive inde i lastbilen under hele arrangementet.

Træningen forløb perfekt for Dennis, der allerede på den 3. omgang satte en tid der var hurtigere end alle konkurrenterne, hvorefter den blev forbedret senere i træningen, stadig uden at nogle af de andre kørere kunne komme i nærheden.


Dennis Bannergaard
(Foto: CN Photo)

Teamet var derfor fortrøstningsfuldt forud for kvalifikationen senere lørdag eftermiddag.

Dennis var endnu engang hurtig til at sætte en god tid, hvorefter han kørte i pit for at få lavet lidt småjusteringer inden at der skulle angribes efter Pole Position. Desværre klappede alting dog ikke, så det blev til en stort set identisk tid som i træningen, hvorimod de nærmeste konkurrenter forbedrede deres tider markant. Slutresultatet blev 3. startplads hvilket heller ikke var så skidt i det 23 bils store felt.

Søndag middag var det tid til løb 1. Dennis fik en god start og holdt 3. position rundt på første omgang, inden at han kæmpede sig op på 2. pladsen på 2. omgang. Herefter stod den på en meget tæt og fair dyst med Morten Jespersen resten af løbet, hvor den unge kører fra Græsted måtte tage sig til takke med 2. pladsen.

Alligevel var teamet rigtig godt tilfreds, da bilen kørte perfekt gennem hele heatet, som derved endnu engang beviste at motorproblemerne fra 2013 var helt væk.

Klokken 15.15, mellem 2 DTC heats, var det endnu engang tid til at bilerne skulle på banen. Man vender top 8 fra heat 1 og får startpladserne til heat 2. Det betød at Dennis skulle starte fra 7. pladsen. Denne placering blev dog vekslet til en 6. plads allerede på første omgang, hvorefter jagten på endnu en podieplads gik ind.


Dennis Bannergaard
(Foto: CN Photo)

Alting forløb perfekt, og den solgule Peugeot 207 med nummer 59 på siden og Dannebrog på toppen, kunne lægge godt pres på de forankørende.

Uheldigvis syntes gearkassen at den havde fået nok allerede på 6. ud af de 12 omgange, og en skuffet kører måtte trille bilen ind på græsset og parkere i en kæmpe røgsky.

Alligevel er teamet godt tilfreds med de point de har fået kørt ind på kontoen. Det blev til 25 gode point, og på trods af at han kun scorede 1 point i heat 2, for at have kørt heatets 3. hurtigste omgang, indtager Dennis Bannergaard alligevel en 7. plads i mesterskabet, med kun en god håndfuld point til top 3.

Så der kan stadig ske meget i resten af den 7 løbs lange sæson.

”Jeg vil gerne takke alle dem som var ovre og støtte teamet i løbet af weekenden. Derudover en tak til de bedste mekanikere, som altid får skylden for at bilen ikke kan køre. Vi ses på Ring Djursland,” slutter Dennis af, med et glimt i øjet.

Næste løb bliver kørt på Ring Djursland den 31. maj – 1. juni. Her skal teamet have 40 kg succesballast med på grund af de indkørte resultater denne weekend, men forhåbentlig sløver det ikke den solgule Peugeot 207 alt for meget ned i forhold til konkurrenterne.

Team Bannergaard Racing
JJ Media


Læs mere om:
  • Dennis Bannergård
  • Jyllandsringen
  • 27/04/14 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: