Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Acceleration 1

Dennis Lind får overraskende debut i vild Formel bil

Formula
Acceleration 1 

30/04/14 

Dennis Lind der for 14 dage siden debuterede i en Ferrari i den Europæiske Le Mans Serie, har fået en overraskende chance i en Formel bil. 21-årige Dennis Lind, fætter til vores danske Formel 1 kører Kevin Magnussen, fik tirsdag en opringning fra Performance Racing, der tilbød ham et sæde i weekenden i den nye racerserie Formula Acceleration 1.
 

Dennis kørte et enkelt Formel 3 løb i Tyskland for Performance Racing i 2011 og teamet har efter præstationen henvendt sig et par gange siden, men Dennis har ikke haft budgettet til at fortsætte samarbejdet. Men ved opringningen tirsdag tilbød teamejer Bobby sædet til Dennis, der således skal køre anden afdeling af den nystartede serie på Navarra i Spanien. Performance Racing deltager i serien som svensk repræsentant, men da der intet krav er til køreren omkring nationalitet, er det Dennis der således skal udgøre en skandinavisk indsats i det spanske.


(Foto: Jan Kaiser)

Formula Acceleration 1 er hovedattraktionen i ”Acceleration 2014”, en ny racerevent hvor man kombinerer forskellige bilserier og motorcykler i en adrenalin fyldt weekend. Serien, hvor alle kører samme type bil, promovere sig som springbræt til Formel 1 og ligger samtidig op til, at tilskuerne skal have underholdning for pengene. Om aftenen vil skuespilleren David Hasselhoff sørge for musik og underholdning, der i Spanien blandt andet inkluderer 2 Unlimited og 80’er stjernerne Samantha Fox, Sabrina og Haddaway.

Formelbilen FA1 er forsynet med en 3,4 liter V8 Zytek motor, der yder 550 HK til en vægt på kun 698 kilo inklusiv kører og bliver den hurtigste bil Dennis endnu har prøvet. Men den nye udfordring skræmmer ikke det unge talent.

”Det bliver en kæmpe, kæmpe oplevelse” fortæller Dennis Lind. ”Der er ingen tvivl om, at det bliver en stor udfordring at kaste sig ud i uden forudgående test, men jeg siger ikke nej til sådan en racerbil og man må tage de chancer der byder sig. Fysisk skal det nok blive rigtig hårdt. Selvom jeg er i rigtig god form og uden problemer kørte lange stints i Ferrarien på Silverstone for nylig, så vil nakkemusklerne få det hårdt i sådan en vild formelbil med meget downforce. Jeg måtte lige ringe til Kevin (Magnussen, Dennis’ fætter – red.) for at høre om han kendte til serien og han sagde bare ”held og lykke med nakkemusklerne”. Så jeg skal nok ikke tro, det bliver nemt bare at blive kastet ud i to løb på henholdsvis 30 og 45 minutter, men som sagt kunne jeg køre mere end 1,5 time i Ferrarien uden problemer. Men jeg ved også fra den LMP2 bil jeg testede tidligere på året, at det er nogle andre påvirkninger kroppen bliver udsat for, når svingene kan tages med den større fart grundet den store downforce”.


Den er hård ved nakkemusklerne
(Foto: Performance Racing)

Med den korte varsel har Dennis Lind haft meget lidt tid til at undersøge konkurrenternes styrke, men et hurtigt kig på resultatlisten fra første afdeling afslører at vinder af begge løb i Portugal var Mirko Bortolotti, en erfaren formelkører, der blandt andet har testet for både Ferrari og Williams’ Formel 1 teams. På andenpladsen i begge løb kom Nigel Melker, en bekendt af fætter Kevin Magnussen, da de to har kørt mod hinanden i Formel Renault 3.5 i 2012 og 2013.

”Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig ved, hvad jeg skal forvente mig rent resultatmæssigt. Jeg starter på helt bar bund, så selvom jeg altid kører for at vinde, så er jeg klar over, at det vil blive rigtig, rigtig svært. Men kan jeg køre en top fem placering hjem, så vil jeg selv betegne det som en succes” slutter Dennis Lind.

Fredag afvikles to træninger på 30 minutter samt kvalifikation til løb et. Lørdag afvikles kvalifikation til løb to, inden første løb på 30 minutter med et indlagt pitstop starter kl. 15.20. Andet løb med to obligatoriske pitstops afvikles søndag kl. 15.05.

Jan Kaiser
Dennis Lind Press | DMD Press


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  •