Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Frederik Schandorff fik flot sæsonstart i Formel Ford

Formel Ford - DK 
01/05/14 

Det kunne næsten ikke blive bedre for Frederik Schandorff, da han sammen med det øvrige CF Racing indledte årets sæson i Formel Ford på FDM Jyllandsringen. To sejre og en andenplads fra tre løb har givet ham en solid føring på 25 point i kampen om årets danske mesterskab.
 

”Målet har fra start været at vinde, så jeg må sige, at weekenden er forløbet rigtig godt,” siger den unge djurslænding, som har en klar ambition om at udskifte sidste års bronzemedalje med DM-guld. ”Det blev til to førstepladser og en andenplads, og igennem det meste af weekenden havde vi tingene under kontrol, så alt i alt så synes jeg, at det har været en god weekend for vores team.”

Frederik Schandorff kunne selvfølgelig godt have tænkt sig at gøre rent bord med sejre i alle tre løb, men andenpladsen i weekendens sidste løb stiller han sig fuldt tilfreds med.


En glad Frederik Schandorff øverst på podiet
(Foto: CF-Racing)

”Når man har vundet to løb, kan det godt være lidt skuffende, men de to konkurrenter, jeg kæmpede med, kørte ud på nye dæk – de to ekstra, som vi har fået lov til at registrere til brug i løbet af hele sæsonen. Dette giver en kæmpe fordel på de første omgange. Til trods for dette lykkedes det mig at indhente nr. 1 og køre hurtigste tid i heatet. Havde der været en omgang mere havde der været chance for hattrick,” forklarer han. ”Vi har valgt at gemme vores nye dæk til senere på sæsonen, så alt i alt er jeg godt tilfreds med, at jeg kunne slå bare den ene af dem på gamle dæk.”

Frederik Schandorff har i 2014 skiftet plads i DASU’s elitetrup. Han er rykket op i niveau 2 og skiftet fra Team Danmark-atlet til Team Danmark-eliteatlet. I næste weekend er der nye udfordringer for ham, når han debuterer på Hockenheim i den prestigefyldte serie VW Scirocco R-Cup, som køres sammen med DTM.


Næste løb skal køres i denne VW Scirocco
(Foto: CF-Racing)

Mens Frederik Schandorff høstede pokaler og en DM-føring, blev det trods visse udfordringer til pointscorer i alle tre heats for hans lillebror.

Christian Schandorff havde glædet sig hele vinteren til at komme i gang efter vinterpausen, idet han ikke, som nogle af de andre, havde haft mulighed for at være i udlandet for at træne. ”Weekenden gik ikke så voldsomt godt, for det hele startede med, at differentialet gik i stykker i første træning,” siger Christian Schandorff. ”Så skulle vi skifte det, og det tog så hele anden træning og over halvdelen af tidskørslen, men det var fantastisk, at det kunne nås på så kort tid.”

”Det gik nogenlunde i første og andet heat, men et par småfejl gjorde, at det ikke blev til mere end en sjette- og en syvendeplads. I tredje heat kom jeg dårligt fra start og var sidst over startstregen. Det gav mig mulighed for at øve en masse overhalinger. Jeg ligger efter weekenden nummer syv i DM.”

CF Racing
v/Peter Schandorff


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 27/04/14 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •