I weekenden blev der kørt første afdeling af ADAC Masters på Oschersleben i det gamle Østtyskland.
Mikkel ankom til weekenden med positive testdage i bagagen, som forhåbentlig ville vise sig at vare ved i løbsweekenden.

Fredag til den frie træning kom danskeren under pres fra den tyske kører Maximilian Günther, og måtte se sig slået med 2 hundrededele af et sekund. Balancen i bilen var ikke perfekt, og med væsentlig højere temperatur end til den foregående test, var der problemer med at få det hele til at spille.

(Foto: ADAC Motorsport)

Lørdag morgen blev der kørt kvalifikation, og der var for alvor kamp om pole position. Men strategien hos Neuhauser Racing lykkedes desværre ikke helt, da de kom sent på banen, og blev holdt tilbage af gule flag. Men Mikkel satte hurtigste tid, og kunne derfor sætte sig på pole positionen for Race 1. Ifølge Formel ADAC reglementet er den anden bedste tid tællende til startplaceringen i 2. løb, og det var til Günthers fordel, som fik pole til 2. løb.

Race 1 skulle afvikles lørdag eftermiddag, hvor Mikkel startede fra Pole position. Der blev lagt alvorligt pres på ham igennem de første to sving, men efter det kom alt under kontrol. Der blev kørt 5 hurtige omgange til at bygge et forspring på 3 sekunder ned til Günther, og så blev den kørt sikkert hjem derfra.

- Det dejligt, at det hårde arbejde endelig giver resultat. At vinde det første løb i sæsonen giver en enorm selvtillid. De sidste 3 år, er vinderen af det første løb i Formel ADAC endt med at vinde mesterskabet, og det er selvfølgelig statistik man kan tage til sig, fortæller Mikkel efter sejren.

(Foto: Susanne Rossbach)

Tidligt søndag morgen var det tid til Race 2, som blev skudt afsted fra 2. startposition. Maximilian Günther kommer hurtigt afsted i starten, og bygger efter få omgange et forspring på 2 sekunder ned til Mikkel. Efter 5 omgange kommer der for alvor fart i danskerens racer, og der bliver hentet et halvt sekund på føreren pr. omgang. Fra midten af løbet og til slut bliver der lagt stort pres på tyskeren i front. Han laver mange små kørefejl, men desværre ikke nok til at Mikkel kan komme forbi. Günther ender med at vinde løbet med 3 tiendedele, og Mikkel måtte tage til takke med en andenplads.

- Det er frustrerende, at være så meget hurtigere end Günther, men ikke have mulighed for at vinde løbet. Det er utrolig svært at overhale i Oschersleben, da man mister downforce gennem alle de hurtige sving, og derfor ikke har mulighed for at forberede en overhaling til langsiden, lød det skuffende fra Mikkel.

Andenpladsen i Race 2 resulterede i, at Race 3 skulle startes fra P7 efter reglen om ”reverse grid”. Det blev et svært løb for Mikkel – igen fordi det er svært at overhale. Men han får kørt sig op på en 5. plads. Titel udfordreren Günther har problemer, og slutter på en 8. plads, hvor han også startede løbet. Det betyder altså, at Mikkel nu fører mesterskabet i ADAC Formel Masters, med 3 point ned til nummer to.

- Alt i alt har det været en god weekend for os. Det eneste problem har været de få overhalingsmuligheder i Oschersleben, men det er jo til vores fordel at vi har dem på de kommende baner på kalenderen.
At gå fra den første afdeling med en mesterskabsføring, giver en masse selvtillid. Vi ved, at vi har speed i løbene, og jeg er 100% klar til næste løb på Zandvoort om små to uger.