Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Racerbanen Bellahøj Park ændres til CHGP 2014

CHGP 
01/05/14 

CHGPNår den historiske racerbane åbner i weekenden 2.-3. august er ”Bellahøj Park” fintunet for at kunne give både racerkørere og publikum et flot og seværdigt motorløb
Den er 2,4 kilometer lang, og ifølge den ni-dobbelte Le Mans vinder og CHGP Ambassadør Tom Kristensen, et mesterværk at køre historisk race på. Vi taler naturligvis om Bellahøj Park, den til lejligheden anlagte racerbaner, der nænsomt omkranser området ved Dyreskuepladsen, hvor Copenhagen Historic Grand Prix afholdes første weekend i august.
 

Naturligvis er baneforløbet designet med henblik på at skabe motorløb i særklasse til glæde og begejstring for de titusindvis af publikum og gæster, der traditionen tro skaber den farverige stemning, der kendetegner begivenheden CHGP. Kombinationen af snævre chikaner, bløde sweps i høj fart og flere langsider til at motionere hestekræfterne, er ingredienserne der møder de internationale og danske racerkørere på Bellahøj Park. Sidste år var første gang CHGP blev afholdt på Bellahøj Park, og kørernes vurdering og indtryk er evalueret og anvendt til i år, hvor racerbanen er justeret og fintunet.

Således er elf chikanen på Hulgårdsvej ændret, så i stedet for at svinge højre til venstre, er der nu tale om en serie af sving, der leder deltagerne indover parkeringsarealet på nordøstsiden af Grøndal MultiCenter. Den udfordrende svingkombination bliver bred med masser af plads, og der etableres nye asfaltovergange til og fra parkeringsområdet.
Derudover opsættes tre store tilskuertribuner på indersiden af svinget, så publikum og gæster fra første parket vil have en fornem udsigt til nedbremsningsduellerne hen mod svinget og efterfølgende være vidne til de kontrollerede firehjulsdrift gennem den bløde højre kurve.


(Foto: CHGP)

Videre på banen følger Teknicar-svinget, der svinger mod venstre ad Borups Allé. Det hurtige venstresving er halvanden meter bredere end i 2013, og der er integreret tre ekstra sluser, hvor assistance- og redningskøretøjer kan opererer igennem. Generelt gælder det, at det nye banedesignet indeholder flere strategisk placeret sluser, hvor rydningskøretøjer hurtigt kan få adgang, og dermed vil eventuelle mekaniske nedbrud hos deltagerne eller uheld kun have en minimal indflydelse på afviklingen.

Fra Bus Stop-chikanen på toppen af Borups Allé er GF-Forsikring-svinget, det lange venstresving der leder racerbilerne ud på Bellahøjvej, gjort bredere for at øge angrebslysten frem mod FTZ-chikanen, der nu er spejlvendt sammenlignet med 2013.

Med inspiration i den klassiske motorsport, er vejnettet inde på Dyreskuepladsens området desuden navngivet, hvilket ikke kun bidrager til atmosfæren og stemningen, men derudover også hjælper til en lettere navigering rundt blandt de mange udstillere og familieorienterede underholdningsindslag.

Billetter til CHGP 2014 kan købes på www.chgp.dk eller www.billetlugen.dk

Copenhagen Historic Grand Prix
Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 03/08/14 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS