Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Rookie-mesteren Nicki Petersen på podiet i DTC-premiere

DTC 
30/04/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipNicki Petersen åbnede Auto-G DTC-sæsonen på FDM Jyllandsringen med en flot tredjeplads i det ene af søndagens tre heat. Kombineret med en femte- og en ottendeplads er den forsvarende Rookie-mester på fjerdepladsen i det generelle mesterskab, der føres af Casper Elgaard.
 

”Sikken en start på sæsonen. Vi er ellevilde i vores nye team Danpor Motorsport, og meget tilfredse med resultatet af vinterens hårde arbejde,” berettede en jublende Nicki Petersen efter en weekend, der startede yderst positivt. Farten var nemlig til stede allerede i lørdagens frie træning, hvor Nicki Petersen var hurtigste racerkører blandt de 19 deltagerer i DTC, og henviste den tredobbelte DTC-mester Jan Magnussen til andenpladsen og Casper Elgaard til tredjepladsen.


(Foto: Dennerphoto.dk)

”Det var alt for fedt at se mit eget navn foran Jan Magnussens. Og i tidtagningen var jeg blandt de otte der kvalificerede sig til søndagens Super Pole, hvor jeg vekslede mit omgangsforsøg til en startposition som nummer fem, hvilket er mit bedste resultat til dato,” fortæller Nicki Petersen.

I søndagens tidlige heat kæmpede den unge racerkører fra Danpor Motorsport med understyring i sin Chevrolet Camaro, og selv om en slutplacering som nummer otte umiddelbart var ringere end udgangspunktet, gav det i kraft af DTC-reglen der vender de otte bedste til løb to, Nicki Petersen plads i første række i anden heat.

”Jeg kom godt af sted i løb 2 og forsvarende min position i front de første omgange inden jeg måtte lade Casper Elgaard og Ronnie Bremer slippe forbi. Jeg følte, jeg var hurtigere end Ronnie (Bremer, red.), men det var de forkerte steder på banen, at jeg havde overskud i min racer,” vurderede Nicki efter løbet, der sluttede med den 19-årige racerkøres første besøg på et DTC-podie som nummer tre.


(Foto: Dennerphoto.dk)
Og Nicki Petersen fortsatte de positive takter i weekendens tredje og sidste heat, hvor han startede som nummer tre, og sammen med resten af feltet for første gang i det nye DTC, taklede disciplinen en stående start.

”Jeg fik givet en anelse for meget gas i starten, hvilket resulterede i for meget hjulspin. Det betød, at jeg rundede første sving som nummer fire, og bare en halv omgang senere smuttede Anders Fjordbach forbi, da jeg kiksede et gearskift. Jeg kom forbi Anders (Fjordbach, red.) igen, men kunne ikke lukke hullet til de fire første,” forklarer Nicki Petersen der trods alt sluttede i top fem i det hårde DTC-felt.

For Nicki Petersen var sæsonpræmieren i årets DTC-mesterskab særlig vigtig i forhold til titlen som Årets Rookie i 2013.

”Jeg kunne næppe ønske mig en bedre start på året. I år er vi for første gang i eget team (Danpor Motorsport, red.) og hele denne weekend er en kæmpe cadeau til det hårde arbejde alle i teamet udfører. Jeg sagde inden sæsonen, at mit mål var at køre med om podieplaceringerne. Det har vi opfyldt, nu må drømmen være at vinde et løb i DTC,” slutter Nicki Petersen.

Næste løb i Auto-G DTC køres den 17.-18. maj i forbindelse med byløbet ved Classic Race Aarhus.

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Nicki Petersen
  • Jyllandsringen
  • 27/04/14 - Jyllandsringen - DTC
  •