Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Rookie Ole Petersen fik en god start i 1600 Challenge

Yokohama
1600 Challenge 

29/04/14 
Yokohama

Ole Petersen fra Bredebro som nu har kørt gokart i 7 år er fra i år rykket over i bil, den samme model og klasse som storebror Steffen Petersen har kørt indtil i år og hvor Steffen altid har ligget i top 5.
Det første løb var weekendens åbningsløb på Jyllandsringen
 

Vi havde hjemmefra sagt at vi ville blive skuffet hvis ikke vi kom i top 10, målet var top 5 i DIF Mesterskabet og top 3 i Rookie mesterskabet ( Rookie er for dem som ikke før har deltaget i baneløb for biler, dem er der 9 af i år inkl. Ole.)

Ole gjorde bare sit arbejde i bilen og viste at han også havde styr på en bil på en bane, i tidskørslen blev han nr. 1, 0,2 sekund foran nr. 2. Ole skulle starte 1 i første løb men med nervøsitet og ingen erfaring i stående start blev Ole overhalet efter første omgang for enden af langsiden af 3 biler, først der blev nervøsitet afløst af aggression og afslappet kørsel.


Ole Petersen på tredjepladsen.

Men de 3 der lå foran var alle rutinerede kørere, så de åbnede ikke lige sådan døren så Ole kunne komme forbi (måske lidt erfaring kunne have hjulpet). Men midt henne i løbet fandt Ole vejen forbi nr. 3, men da var der 11 sekunder op til nr. 2.
Ole kom i mål på tredjepladsen blot 7 sekunder efter vinderen, Ole kørte den 2. hurtigste tid kun tre tusindedele fra nr. 1, så farten havde han.

Weekendens andet løb startede Ole fra sjettepladsen, da de første 8 placeringer fra første løb bytter plads til andet løb. Starten gik fint og Ole holdt sin 6. plads, men en overmodig kører kørte ind i Ole's højre baghjul, som derved fik en skæv bagbro og så stod Ole på tværs og rykkede ned på en 8. plads, med en skæv bagbro er bilen meget dårligere at køre og det er ikke til at få den optimale fart ud af den. Men trods disse dårlige odds kørte Ole sig op på en 4. plads og igen kørte han den andenhurtigste tid, denne gang lå han 4 hundrededele sekund fra nr. 1.


Ole Petersen.

Efter weekendens kørsel blev resultatet således:
Tidskørsel: 1. plads.
Løb 1: 3. plads.
Løb 2: 4. plads.

I den samlede stilling i Dif mesterskabet ligger Ole nu nr. 2 og i Rookie mesterskabet ligger Ole nr. 1. - Der er endnu 6 weekender med 12 løb at køre.

Dan Petersen


Læs mere om:
  • Ole Petersen
  • Jyllandsringen
  • 27/04/14 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: