Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Lokal matador i rally med topplacering

DM Rally 
30/04/14 

Da Niels Jørgen Jørgensen/Holsted og codriver Allan Hansen/Hejnsvig fra Vejen og Omegns Motorklub stod ud af deres Opel Manta rallybil efter sidste kørte prøve til deres egen klubs DM afdeling i rally, Rally Læborg Autohandel, så stod de med en placering som de havde drømt om, men ikke havde turde håbet på.
 

Klassevinder og 11er generelt i deres Opel Manta fra 1980, og selvom begge de herrer i Mantaen efterhånden ikke er blandt feltets yngste, så har de en rutine som ikke kan købes for penge.

Cocktailen med en hurtig og stabil bil i Mantaen, og så Niels Jørgens ro, hurtighed og rutine, og hans indgående kendskab til hans materiel (Opel Manta), så kan de i det lille lokale rallyteam godt klappe hinanden på ryggen, et flot resultat i et fantastisk rally, hvor vejret og rallyet var en stor solskins historie.

Rallyet forløb lige efter Niels Jørgen hoved, taktikken var lagt på forhånd, men der kommer altid uforudsete forhindringer, en del overhalinger på især de første prøver, og derefter problemer med en vippearm, men Niels Jørgen kender sin bil så godt, så dette kunne heldigvis løses i den store servicepause.

Når der køres på hjemmebane og på så gode prøver, så skal der gives gas, og derfor er der ikke langt fra optur til nedtur, og især på løbets sidste prøve, den fantastisk rundbane i Bindeballe, der havde temaet flere små såkaldte ’kodak moments’, men i mål efter sidste prøve var der ikke en ridse eller skramme på Mantaen, måske kun fra pokalerne som stod på bilen efter løbet, symbolet på en fantastisk indsats.

Faktisk bliver der mere køretræning i de kommende weekender, først Sulinger Rally i Tyskland, og weekenden efter minirally på Als i det sønderjyske, så kørertræningen bliver holdt skarpe vedlige i Team Manta Magic/TMM i de næste fjorten dages tid.

Allan Post


Læs mere om:
  • Allan Hansen
  • Niels Jørgen Jørgensen
  • Vejen
  • 26/04/14 - Vejen - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: