Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 German

Nicolai Sylvest tæt på podiet i årets sæsonpremiere

Formel 3 DE 
30/04/14 

Nicolai Sylvest var i weekenden til start til første afdeling af den internationale, tyske ATS Formel 3 Cup, som blev kørt på Motorsport Arena Oschersleben nær Magdeburg – en bane som byder kørerne på store udfordringer, da den er teknisk svær og fysisk hård for kørerne
 


Nicolai Sylvest på Oschersleben.

For den unge HHX-elev var udfordringen ekstra stor, da det for ham var en ny bane, som han blot havde haft en enkelt testdag på forinden. Alligevel var han i løbet af weekenden tæt på at komme på podiet, blev noteret for en fjerdeplads som sit bedste løbsresultat og kunne drage fra Motorsport Arena Oschersleben som tredjebedste rookie på en femteplads i mesterskabet!

Da løbsweekenden tog sin begyndelse på racerbanen i det tidligere DDR, var det med syvendebedste tid i træningen – 1,7 sekunder fra feltets bedste. I tidtagningen rykkede Nicolai Sylvest en plads frem, men kappede også tre tiendedele af i forhold til den førende. På baggrund af tidtagningen analyserede mandskabet diverse data og foretog ændringer på bilen forud for det første heat over 22 omgange.


Nicolai Sylvest før starten på Oschersleben.

”Jeg fik en OK start,” siger Nicolai Sylvest. ”Jeg forsvarede min placering, men efter tre omgange kunne jeg overhale konkurrenten foran mig, og omgangen efter tog jeg en plads mere, så jeg lå placeret som firer. Den plads holdt jeg til mål, og da jeg bagefter kom ind i pitten, kunne mit team fortælle mig, at mine bedste omgangstider nu blot var godt et sekund fra dem, som vinderen satte!”

Da de otte bedste fra første løb skulle starte i omvendt rækkefølge til andet løb, blev fjerdepladsen vekslet til en femteplads i startopstillingen, men her nåede racerkøreren fra Jægerspris ikke at køre langt. Han gik i stå, men fik dog gang i motoren igen og satte nu som sidste mand efter feltet. Flere konkurrenter blev overhalet.


Nicolai Sylvest fik en god sæsonstart på Oschersleben.

”Desværre fik jeg i et af overhalingsforsøgene beskadiget fronten på bilen, så jeg måtte i pit for at få den skiftet,” siger Nicolai Sylvest. ”Jeg lå så helt alene, men gav den alligevel gas og var nu kun syv tiendedele af et sekund fra de hurtigste.”

Til tredje og sidste heat skulle det unge Team Danmark-talent starte som nummer seks, men også her var starten ikke optimal, så han måtte runde første sving som nummer ni. Men selv om Nicolai Sylvest er den yngste og mindst erfarne kører i feltet, pressede han på trods kolde dæk. I løbet af kort tid havde han overhalet tre konkurrenter og tilbageerobret sjettepladsen, hvorefter han begyndte jagten på de fem forreste.


Nicolai Sylvest på Oschersleben.

”De var næsten en langside foran mig, men jeg fik kørt mig op til den bageste af dem, men Oschersleben er svær at overhale på, og da han samtidig også forsvarede sig godt, så lykkedes det mig ikke at komme forbi ham. Men jeg er tilfreds med min sjetteplads, de gode point til mesterskabet og ikke mindst, at jeg nu blot var fire tiendedele af et sekund fra vinderens bedste omgangstider,” siger Nicolai Sylvest. Han er nu placeret som nummer tre i rookie-mesterskabet for nye kørere og som nummer fem i ATS Formel 3 Cup inden næste løb, som køres på Eurospeedway Lausitzring ved Dresden.

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Oschersleben
  • 27/04/14 - Oschersleben - Formel 3 DE
  •