Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Første delmål blev opnået på Jyllandsringen

Citroen DS3 Cup 
30/04/14 

Viborg-køreren Jacob Kallestrup har tænkt sig at blande sig i topstriden i årets Citroën DS3 Cup. Ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen lykkedes det med en tredjeplads.
Optakten til løbsweekenden har været en smule stresset for den unge kører. Programmet har nemlig stået på terminsprøver hele ugen på Viborg Handelsgymnasium, så Jacob var godt tilfreds med at få blæst ligninger og verber ud af systemet og erstatte det med god, gammeldags adrenalin.
 

- Der er lidt pres på i år, for lige om et øjeblik er det afsluttende eksamen. Jeg tror nu at det gik fint nok, og så er det da lækkert at kunne tage til racerløb i weekenden og få et seriøst sceneskift!


Jacob Kallestrup fik blæst eksamenslæsningen ud af systemet
(Foto: Gripping Media)

Lørdag viste Jacob god fart og kunne sikre sig tredjebedste startplacering til søndagens løb. Ændringerne, der er foretaget på den lille Citroën DS3 i løbet af vinteren, krævede lidt tilvænning.

- Bilen har fået nogle ændringer siden sidste sæson, og træningen og tidtagningen var min første mulighed for rigtigt at opleve forskellene. De er til at mærke, og selvom det kræver lidt anderledes kørsel, er det helt klart en forbedring.

Bilen har henover vinteren også fået en ny dekoration, som udover at være holdt i samme farvetema som i 2013, nu løfter sløret for Kallestrups anden sportsgren:

- Min bror og jeg er begge glødende Viborg FF-fans, så jeg tænkte at det var passende at bilen fik et design som har ligheder med byens fodboldhold’s logo. Jeg holder meget af sporten og vil gerne bakke lidt op om byens hold - og så synes jeg at farverne er fede!


Jacobs Citroën DS3 Cup-bil er inspireret af Viborg FF’s logo
(Foto: Gripping Media)

Med en tredjeplads som udgangspunkt til det første løb var planen at komme på podiet og få årets første pokal med hjem. Bagfra kom sidste års to’er i mesterskabet, Niklas Dall Knudsen, og han havde travlt.

- Niklas kunne jeg ikke holde bag mig, for der var bare fart på. Så jeg forsøgte i stedet at koble mig på ham og se om jeg kunne kopiere hans fart.

Det lykkedes ikke helt, og Jacob måtte se sig henvist til fjerdepladsen. Det slog ikke midtjyden ud, og i andet løb kom der andre boller på suppen. Her blev der kæmpet over et par omgange med Jørgen Worthmann før Jacob kom forbi og kunne lægge et par sekunders afstand til sin konkurrent. Da det ternede flag blev hængt ud ved målstregen var Jacob på tredjepladsen, og den første pokal i denne sæson var en realitet.


I denne sæson samarbejder Jacob med racerkøreren Martin Jensen
(Foto: Gripping Media)

- Det er jo præcis som sidste år - der er hård konkurrence i toppen, og det gør det bare til en bedre præstation at ligge med i top 3. Samarbejdet med Insight Racing kører helt som det skal, og der er ingen tvivl om at bilen kører som den skal. Det er en ren fornøjelse at have Martin og hans folk med mig!

Jacob K Race Team - www.jacobkracing.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jacob Kallestrup
  • Jyllandsringen
  • 27/04/14 - Jyllandsringen - Citroen DS3 Cup
  •