Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Suveræn DTC-start for Magnussen og Telesikring Racing

DTC 
29/04/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipGodt teamwork og grundig forberedelse var årsagen til, at Telesikring Racing-kører Jan Magnussen tog sejren i årets første DTC-afdeling — teamkammerat Patrick Egsgaard slutter som syver
 

Efter tre heat med dramatik og underholdning kunne Telesikring Racing-kører Jan Magnussen kalde sig vinder af DTC-sæsonens første afdeling, som blev afviklet på Jyllandsringen søndag eftermiddag.

"Der gik herrerace i den derude, ikke mindst i andet heat, hvor jeg blev skubbet af banen i sving 2 og måtte tilbage i pitten, så gutterne kunne reparere bilen og sende mig på banen igen," lød det fra en champagnevædet Jan Magnussen.

Racerkøreren havde pole position i første heat, som han vandt med fire sekunders forspring til John Nielsen i Dodge Challenger, men efter et sammenstød med nogle konkurrenter kort efter starten på andet heat, måtte mekanikerne bruge dyrebar tid i pitten for at få den hvide og orange Camaro på banen igen.

Også andre DTC-kørere måtte kravle i pit med alvorlige skader på bilerne, og en kø af protester i dommertårnet betød, at dagens program blev en smule forsinket, mens speakerne forsøgte at holde liv i snakken.

Da tredje og sidste heat langt om længe blev skudt i gang, startede Magnussen firer bag John Nielsen, Ronnie Bremer og Casper Elgaard, men ret hurtigt var Telesikring Racing-køreren på en andenplads bag en stædig Elgaard, som til sidst måtte vige pladsen.

"Han kæmpede hårdt for at holde føringen, og vi havde nogle fede omgange, hvor vi kørte kofanger mod kofanger," fortæller Jan Magnussen om duellen med Ford Mustang-køreren Casper Elgaard.

Telesikring Racings anden kører, Patrick Egsgaard, var grundet en snurretur under tidtagningen lørdag henvist til 10. startposition i første heat, som desværre sluttede brat, da den unge esbjergenser blev påkørt af en konkurrent og røg i sandet.

"Det var virkeligt træls, især fordi jeg havde fået godt med fart i bilen i forhold til sidste år," lød det fra en tydeligt skuffet Patrick Egsgaard, som ellers havde vist imponerende takter undervejs i forberedelserne til løbet.

Farten var der nemlig ikke noget galt med, og i andet heat kæmpede den unge racerkører sig da også op fra en 17. plads til en femteplads, men skred ud på en af løbets sidste omgange og sluttede på en 10. plads.

Også i tredje heat viste Patrick Egsgaard, at han kan kæmpe sig frem i feltet og vekslede sin startposition på en 15. plads til en syvendeplads.

"Patrick har i denne weekend bevist, at han har farten til at kæmpe med helt fremme i feltet,” forklarede Jan Magnussen.

“Han var desværre også uheldig, og det er nogle ting, vi skal arbejde med. Men med de fremskridt, han har vist på de få måneder, vi har arbejdet sammen, er jeg ikke i tvivl om, at han har potentialet til at komme på podiet i løbet af sæsonen”

For Jan Magnussen var sejren i årets første DTC-afdeling særlig vigtig i forhold til det nye jointventure mellem Magnussen Racing Experience og Telesikring Racing.

"Vi kunne næppe ønske os en bedre start på samarbejdet, og jeg bliver i denne forbindelse nødt til at dedikere sejren til alle dem, som har arbejdet r... ud af bukserne på at gøre det nye Telesikring Racing klar til sæsonens første løb"

Trods Jan Magnussens sejre i hele to heat denne weekend var det imidlertid Casper Elgaard, som scorede flest point og dermed fører DTC-mesterskabet.

Telesikring Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Patrick Egsgaard
  • Jyllandsringen
  • 27/04/14 - Jyllandsringen - DTC
  •