Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Frederik Schandorff tæt på fuldt hus i Formel Ford

Formel Ford - DK 
28/04/14 

Sidste års bronzevinder fik den bedste start på 2014-sæsonen
Formel Ford slog ved årets sæsonstart på FDM Jyllandsringen atter sin status fast som den førende talentudviklingsklasse indenfor dansk bilsport. Det var den nye generation af kørere, som satte sit præg på den første af årets mesterskabsafdelinger.
 

Frederik Schandorff, Rønde, kunne bygge videre på den succes, han skabte, da klassen sidste gang gæstede racerbanen ved Silkeborg. Denne gang blev det til to sejre, en andenplads og ikke mindst en solid føring i kamp om mesterskabet. Men derimod ikke være sagt, at han fik det let. Han blev udfordret.

Det gjaldt således i tidtagningen. Her blev sidste års bronzevinder nemlig blot noteret for femtebedste tid, et halvt sekund efter manden på pole position, Mathias Weinreich Smith, Nibe. Han holdt da også føringen i første heat længe, men midtvejs i løbet havde Frederik Schandorff ikke blot fået kørt sig frem, men var også kommet i en position, hvor han kunne passere nordjyden.


Jan Jønck vandt weekendens afsluttende løb foran Frederik Schandorff, der dog vandt to løb og fører mesterskabet
(Foto: Henning Smed)

Andet heat udløste en ny sejr til Frederik Schandorff, men også her måtte han kæmpe for førstepladsen – blot på en anden måde. Djurslændingen var kommet godt fra start, men gennem samtlige 14 omgange blev han konstant skygget af den debuterende Jan Jønck, Skødstrup. Afstanden mellem de to bølgede hele tiden frem og tilbage i takt med, at den ene skulle forsvare, og den anden skulle angribe. På nogle omgange var det halvandet sekund, der adskilte de to, andre gange langt mindre. I mål var Frederik Schandorffs forspring således blot på to tiendedele af et sekund.

I weekendens tredje og sidste heat blev publikum så endelig vidne til sæsonens første debutantsejr, og det var netop Jan Jønck, som her fik revanche. Men ikke uden kamp. Frederik Schandorff fik nemlig i løbet af de første par omgange arbejdet sig fra tredje- til førstepladsen, men så slog Jan Jønck tilbage og kom igen i front, og her blev han indtil det ternede flag. Men også her var der tale om en tæt kamp, hvor kun få tiendedele adskilte de forreste.


Suenson og Keld Danefred Nielsen kæmpede om at blive bedste i Zetec-klassen
(Foto: Henning Smed)

Flere kørere fra den unge generation gjorde sig gældende i sæsonpremieren. Mathias Weinreich Smith, der længe havde ført første heat, bakkede den andenplads, der her blev hans slutresultat op med to sjettepladser, mens Nicklas Ingemann, Vejle, med to tredje- og en fjerdeplads fik erobret en foreløbig tredjeplads blandt de fem kørere, som dominerede feltets forreste ende i premiereweekenden. Blandt kørerne i den indlagte Zetec-klasse endte årets første Formel Ford-runde med to klassesejre til Kevin Suenson, Gram, og en enkelt til Keld Danefred Nielsen, Vordingborg.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 27/04/14 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •