Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

”Jeg går efter top 5, men ambitionerne rækker højere”

DTC 
25/04/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipEn ny generation af racerkørere gør deres entré i Auto-G DTC-serien
En helt ny generation af kørere gør i år deres entré i Auto-G Danish Thundersport Championship, når sæsonen skydes i gang i weekenden på FDM Jyllandsringen ved Silkeborg.
 

Nicholai Eberhard og Martin V. Jensen, begge Hinnerup, gør skiftet fra Yokohama Super Cup. Jesper K. Egebart, Vejle, avancerer fra OK Mobil 1 Legend Car Cuppen, og i kulissen finder man også en fjerde debutant, Michael Markussen, Kolding.

Bag sig har han to sæsoner på de danske racerbaner, hvor han sluttede 2013-sæsonen med at vinde det danske mesterskab i Formel Ford-klassen. Og han har også en klar målsætning for sin debut i superliga-klassen.

”Jeg går efter top 5 (i weekenden, red.), men ambitionerne rækker højere,” siger han. ”Jeg vil på podiet i år, og helst i første løb.”


Det er med en klar ambition om at nå til tops, at Michael Markussen tager hul på sin første sæson i Auto-G Danish Thundersport Championship

Michael Markussen har haft lejlighed til at teste sin nye racerbil ved flere lejligheder, og han føler sig fortrøstningsfuld.

”Hvis man kan køre en Formel Ford, så kan man også køre alt andet. En DTC-racer er en stor gryde at køre i, men ellers er den utroligt tilgivende. Gearskiftet er nøjagtigt det samme som i Formel Ford, men du har egentlig lidt længere tid til at gøre tingene i, for bremserne er ikke lige så gode, og så har du mere tid til at geare ned i forhold til Formel Ford. Man skal lære at lade bilen køre, og ikke at man kan køre med bilen, som man kan i Formel Ford, fordi den er så tung. Det er lidt andet … man skal have et flow i den, og man må overhovedet ikke presse, for så taber man alt.”

Men en ting er at tilbagelægge mange testomgange i bilerne. Noget andet er at ankomme til første sving for enden af FDM Jyllandsringen langside, skærm mod skærm med en stribe andre konkurrenter.

”Det bliver tæt. Det bliver meget tæt,” siger Michael Markussen.

”Nu har jeg været ude at køre i regnvejr, og jeg kunne ikke se noget som helst. Det bliver rigtig, rigtig spændende at have 20 biler omkring sig og så se, hvor meget man egentlig kan se. Jeg er glad for de orange pinde, der er ved svingene, for ellers kunne jeg ikke se dem!”


Andre dæktyper er blandt det, Michael Markussen har skulle vænne sig til op til sin DTC-debut

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Michael Markussen
  • Jyllandsringen
  • 27/04/14 - Jyllandsringen - DTC
  •