Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

En glad påske for Young Driver AMR

FIA WEC 
24/04/14 

World Endurance Championshippå Silverstone
Young Driver AMR havde en perfekt start på 2014 sæsonen af FIA World Endurance Championship. Ved sæsonåbningen på Silverstone, tog Nicki Thiim, Kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson sejren i GTE-Am klassen, i deres Aston Martin Racing Young Driver AMR - Aston Martin Vantage GTE. Young Driver AMR er "back-to- back" vindere på Silverstone, idet holdet også tog sejren i England ved sidste års sæsonåbning.
 

Sejren på Silverstone var den hårdeste FIA WEC sejr endnu for Young Driver AMR. Efter en ændring på bilen i ugen op til sæsonens første løb, kæmpede alle tre kørere i Young Driver AMR med håndteringen af ​​bilen under træningen og tidtagningen, og kvalificeret efterfølgende som fjerde i klassen.

David Heinemeier Hansson tog starten i sit første løb for Young Driver AMR's Aston Martin og overgav bilen efter et stærk dobbelt-stint under vanskelige og omskiftelige vejrforhold, til Kristian Poulsen, der midlertidigt kørte på andenpladsen i klassen. I den midterste del af løbet overtog Poulsen klasse-føringen, før det blev Nicki Thiims tur i Vantage GTE, for den sidste del af løbet. Kampen om sejren i de sidste to timer, var denne gang temmelig speciel for Young Driver AMR, da Thiim kæmpede med Young Driver AMR teammedlemmet Christoffer Nygaard, der startede denne weekend i en søster bil for Aston Martin Racing. Nygaard og Thiim udvekslede føringen flere gange, før Thiim tilsidst opbyggede et hul og sikrede sejren. På grund af kraftig regn i den sidste time af løbet, blev det flaget af med rødt flag, 26 minutter før den planlagte afslutning. Sejr til Young Driver AMR på hjemmebanen for Aston Martin Racing kommer på en meget speciel dato, da Aston Martin Racing fejrede sit ti-års jubilæum denne weekend på Silverstone.


Young Driver AMR på podiet. David Heinemeier Hansson, Nicki Thiim og Kristian Poulsen
(Foto: Alexander Trienitz)

Efter en strålende start på sæsonen, er der ikke tid til at hvile for holdet, da det næste løb er planlagt til om mindre end to uger, på Spa-Francorchamps i Belgien.

Resultatet af 6 hours of Silverstone, GTE-Am klassen:
1. Thiim/Poulsen/Heinemeier Hanson (Young Driver AMR-Aston Martin Vantage GTE)
2. Nygaard/Dalla Lana/Lamy (Aston Martin Vantage GTE)
3. Wyatt/Bird/Rugolo (Ferrari 458 Italia)
4. Ried/Bachler/Al Qubaisi (Porsche 911 RSR)
5. Mowlem/Patterson/Collins (Ferrari 458 Italia)

David Heinemeier Hanson: "Det er dejligt at starte i et nyt team, i en ny bil, og i en ny klasse - med en sejr. Vores Aston Martin var bestemt ikke den hurtigste bil derude. Vi var en lille smule nede på hastighed. Men vi holdt bilen på sporet, kørte et rent race og bragt det hjem under meget vanskelige forhold."

Nicki Thiim: "Vi kæmpede lidt med tempoet i tørvejr. Men da banen blev våd, var bilen meget stærk. En stor tak går til holdet, da vi ankom her uden at vide, hvad vi kunne forvente. Efter en nylig ændring på fem millimeter i kørehøjden af bilen, manglede vi virkelig fart i tørvejr. Vi har en ny ingeniør og med David en ny kører. Vi fik mere fart for hver session, og vi var virkelig med i slutningen af løbet. Vi er helt sikkert med i resten af sæsonen."

Kristian Poulsen: "Det fungerede for os mod slutningen af løbet, men det var virkeligt hårdt. David og Nicki og hele holdet gjorde et rigtigt godt stykke arbejde i dag, så vi fik dette store resultat. Vores tempo i løbet var virkelig god og meget stabil. Jeg kørte et dobbelt-stint, som gik rigtig godt. Jeg holdt øje med mine dæk i første stint, og det betalte sig tilbage i andet stint."

Jan Struve, holdejer for Young Driver AMR: "Det var en yderst vanskelig weekend. Vi havde en sen regel-ændring i kørehøjden på vores bil. Det kom i sidste uge, så vi kunne ikke teste det før. På grund af den ændring, kunne vi ikke bruge sidste års data. I absolutte omgangstider var vi ikke de hurtigste, men vi lavede ikke nogen fejl. Hele holdet gjorde et perfekt job, og det var nøglen til dagens succes. Det var hårdt arbejde, men kørerne og holdet gjort arbejdet, og mod slutningen af løbet fungerede det hele. Vi vandt, og vores teammedlem Christoffer Nygaard blev toer i en søster bil. Vi kunne ikke bede om mere i denne weekend."

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • David Heinemeier Hansson
  • Kristian Poulsen
  • Nicki Thiim
  • Young Driver AMR
  • Silverstone
  • 20/04/14 - Silverstone - FIA WEC
  •