Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Superstars Series

Dansker til start i World Challenge i USA

Superstars Series 
24/04/14 

Teamet Drive4Diabetes.com har offentliggjort at danske Johan Schwartz vil deltage i Pirelli World Challenge seriens 25-års jubilæumsæson, sammen med den 17-årige canadier, og diabetiker, Chase Pelletier. Sæsonpremieren er denne weekend på Barber Motorsports Park som support race for Indy Car Series.
 

Pelletier kørte sidste år sin første sæson i Pirelli World Challenge, hvor han viste dygtighed og modenhed bag rattet, og sluttede i top ti ved hvert løb i 2013, og han ser frem til muligheden for at vende tilbage til serien i denne sæson. Johan Schwartz, der arbejder som én af Pelletiers trænere og co-driver, var også i stand til at slutte i top ti ved hvert løb sidste år og havde en fantastisk 2013 sæson-finale, hvor han kørte sig op fra 14. til 7. i heat 1, og fra syvende til en fjerde-plads på gade-banen i Houston.


Chase Pelletier og Johan Schwartz

Udover sine PWC Touring Car aktiviteter, vil Pelletier deltage i hele sæsonen i den canadiske F1600 Super Series, open-wheel mesterskabet, som den ledende kører for Britain West Motorsports, i debutsæsonen for det Honda-drevne Mygale chassis, understøttet af Brian Herta Autosport.

Både på og uden bane bruger Pelletier sin diabetes som en drivende kraft til at øge folks bevidsthed om diabetes og vise mennesker som er diagnosticeret med diabetes, at de kan gøre det de drømmer om, hvis de styrer deres diabetes.

Programmet "Garrett Racing - Drive4Diabetes.com" er en fortsættelse af det succesfulde 2013 pilot-program med formålet at udvikle nye unge diabetiske racerkørere, og demonstrere hvordan man korrekt styrer diabetes i motorsports-miljøet og andre sportslige-miljøer, samt at demonstrere over for offentligheden, at intet, selv diabetes, bør forhindre dem i at forfølge deres drømme i livet.
Drive4diabetes.com programmet benytter konkurrencedygtig, professionel motorsport, som et middel til at øge bevidstheden om diabetes og rejse midler til diabetes forskning. Programmet understøtter American Diabetes Association og er støttet af American Honda, og Animas.

I 2013 fik programmet, gennem American Honda, adgang til de bedste Honda-drevne IndyCar Series kørere, herunder Type 1 diabetikeren Charlie Kimball. Kimball har bidraget til programmet som gæste-træner for Pelletier og Schwartz, og førte an i en opmærksomheds-skabende vandretur sammen med teamet, for "American Diabetes Association", ved Honda Indy 200 på Mid Ohio banen.

Jonathan Donner, chef og grundlægger af programmet, siger:
"Pirelli World Challenge serien giver en fantastisk platform for at udvikle vores unge kørere og for at nå en uhyre modtagelig målgruppe for vores program-budskab, og til at fremvise vores støtter og partneres mærker og teknologier i et verdensklasses motorsports miljø. Vi ser frem til endnu et fantastisk år med vores partnere og serien, hvor vi arbejder for at støtte "American Diabetes Association".

Garrett Racing - Drive4Diabetes.com begiver sig nu til Barber Motorsports Park for sæsonåbningen af Pirelli World Challenge ved Honda Grand Prix på Alabama, den 26. - 27. April.

For mere information om Garrett Racing Program, se www.drive4diabetes.com

www.JohanSchwartz.com


Læs mere om:
  • Johan Schwartz
  •